Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Registrovani novi slučajevi korona virusa u Boru: Pojačana kontrola poštovanja mera
Konferencija za medije u Boru — COVID-19
Foto: bor.rs

Registrovani novi slučajevi korona virusa u Boru: Pojačana kontrola poštovanja mera

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija šest osoba je izlečeno, a zabeleženo je 16 novih slučajeva virusa korona, što znači da je na današnji dan u Boru ukupno 45 osoba pozitivnih na virus.

„Od 121 pristiglog rezultata, 16 je sa pozitivnim nalazom, dok se za još 14 briseva čekaju rezultati analiza. Kod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i nalaze se u kućnoj izolaciji, a starosna granica pacijenata kreće se od 25 do 67 godina. Beleži se tendencija pada pregleda u kovid ambulanti, gde se tokom minulog vikenda na pregled javio 21 pacijent sa simptomima prisustva virusa. Ovo je ohrabrujući podatak, kao i činjenica da su svi pacijenti sa lakšom simptomatologijom”, rekla je na današnjoj konferenciji za medije dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja Bor.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata, od čega osam pozitivnih na virus. Pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, odnosno nisu životno ugroženi, rekao je ovom prilikom dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Nakon sastanka Stručno operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije zaključeno je da je neophodno da sve mere ostanu na snazi, kao i da komunalna inspekcija strože kontroliše sprovođenje istih.

„Moram naglasiti da su Borani u prethodnom periodu pokazali disciplinu u poštovanju mera, ali da će zbog neodgovornosti pojedinaca komunalna inspekcija rigoroznije kontrolisati i kažnjavati, sa akcentom na pojačani nadzor privrednih subjekata koji posluju na teritoriji grada. Svi se moraju pridržavati mera kako bi se sprečio rast broja zaraženih. Moramo se čuvati, paziti jedni na druge i zajedno se boriti protiv virusa”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Možda će Vas zanimati

Apoteka „Zaječar”: Akcija „Pitajte svog farmaceuta”

Apoteka „Zaječar” organizuje akciju „Pitajte svog farmaceuta”

Povodom obeležavanja gradske slave u ponedeljak, 21. septembra, Apoteka „Zaječar” organizuje akciju „Pitajte svog farmaceuta”.Tom …

Bor — COVID-19

Nakon kratkog zatišja, novi slučajevi korona virusa u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica