Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Facebook и Instagram: Укинута БРЕСКВИЦА због вређања жена, али и ПАТЛИЏАН и КАПЉИЦЕ
Facebook и Instagram — Забрањени емотикони

Facebook и Instagram: Укинута БРЕСКВИЦА због вређања жена, али и ПАТЛИЏАН и КАПЉИЦЕ

Због голих груди и других делова тела Facebook и Instagram укидају емотиконе бресквице, патлиџана и капљица, који често имају конотацију истих.

Instagram и Facebook одлучили су да уклоне три популарна емотикона, брескву, патлиџан и капљице, објавили су медији из индустрије.

Facebook, у чијем је власништву и друштвена мрежа Instagram, променио је правила прихватљивог понашања на својим друштвеним мрежама крајем октобра, због којих корисници три горе наведена емотикона више не смеју да користе, јер се сва три имају конотацију на сексуално увредљив садржај и шаљу лошу поруку о женама.

Сва три емотикона, поготово емотикон брескве, која означава женску позадину, обожавају корисници широм света, укључујући и наше кориснике. Одзвонило је и популарним фацама, попут Ким Кардашијан, која често своју позадину описује баш емотиконом бресквице.

Промена је, кажу из Facebook централе, усмерена и на раднице, које се баве “најстаријим занатом”, а које више неће моћи да рекламирају нити продају своје услуге на друштвеним мрежама, а забрана ће утицати и на све оне, који користе емотиконе за разговор или шале са недозвољеном конотацијом.

Из Facebook-а су рекли да је против нових правила и да се забрањени емотикони користе за покривање гениталија у сликама, које се деле на поменутим платформама. У уводу најаве о забрани емотикона Facebook наводи да они пале црвену лампицу и реагују “кад садржај олакшава, подстиче или координира сексуалне сусрете између одраслих”.

Било да је реч о директном тј. отвореном нуђењу или подстицању сексуалних разговора и садржаја или сугестивном подстицању, Facebook ће од сада уклањати сваки такав садржај. Неколико узастопних кршења правила о коришћењу емотикона или експлицитног садржаја може за резултат имати и трајно искључивање налога било ког корисника, па и популарног тј. инфлуенсера или славне личности.

Ова одлука Facebook и Instagram мреже разбеснела је, али и растужила многе кориснике, јер им није јасно да се Facebook и Instagram још увек нису изборили са много горим садржајима, него што су три популарна емотикона, а одлучили су баш њих да забране и укину.

 

Извор: mondo.rs

Можда ће Вас занимати

Република Србија: 5G мрежа

Аукција за спектар 5G у Србији одложена због корона вируса

Аукција за спектар 5G у Србији биће одложена због епидемије вируса корона и вероватно ће …

Веб платформа путеви вина „Дух Балкана”

Почела са радом специјализована веб платформа путеви вина „Дух Балкана”

Данас је почела са радом специјализована веб платформа путеви вина „Дух Балкана”. На платформи је …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница