ВестиФестивал „Дани поезије” у Зајечару настављен креативним писањем поезије „Стремљења”

Фестивал „Дани поезије” у Зајечару настављен креативним писањем поезије „Стремљења”

Фестивал младих песника „Дани поезије” — Креативно писање поезије „Стремљења”

Фестивал младих песника „Дани поезије” настављен је данас у зајечарском позоришту радионицом креативног писања поезије „Стремљења” која фестивалу даје интерактиван карактер, поред ревијалног.

У Радул-беговом конаку од 19:00 сати биће представљена поезија Дерека Волкота, песника са Kариба, а од 20:00 сати гошћа традицоналне вечери „Песник лауреат” биће Бојана Стојановић Пантовић која је прошле године за своју пеозију добила две књижевне награде: „Васко Попа” и „ЂураЈакшић„”.

Сутра, последњег дана Фестивала, песнике ће у 13:00 сати примити градоначелник Зајечара Бошко Ничић. У Радул-беговом конаку од 18:00 сати биће промовисана књига поезије „Акустичне сенке” норвешког песника Лаш Соби Kристенсена. Од 19:00 сати биће приређена промоција књиге „Свакодневна антика” прошлогодишње победнице Фестивала младих песника Анастасие Стоиљковић. Сат касније предвиђен је наступ овогодишњих финалиста фестивала и проглашење победника, као и додела награде „Сергије Лајковић”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб