ВестиFirefox тестира VPN услугу

Firefox тестира VPN услугу

Mozilla Firefox — VPN

Из Mozille је недавно саопштено да ће browser Firefox блокирати trackere треће стране за све кориснике, а сада је најављена могућност која ће омогућити корисницима још више приватности на Интернету.

Mozilla тестира Firefox Private Network услугу која представља „сигуран и заштићен пут до wеба“, а у суштини се ради о VPN-у.

Firefox Private Network би могао да буде користан, али има своја ограничења. То је VPN базиран на browser-у тако да неће скривати ваше остале активности на интернету изван browser-а Firefox. Потребно је инсталирати VPN апликацију уколико желите бољу заштиту ваше приватности на интернету. Mozilla препоручује коришћење Firefox Private Network-а уколико желите да имате заштићену конекцију док користите Firefox на јавној Wi-Fi мрежи или се једноставно желите заштитити од ад tracker-а.

Тестирање Firefox Private Network-а је бесплатно, а доступно је корисницима из САД-а који се улогују на Firefox налог. Потом је потребно инсталирати Firefox Private Network, кликнути икону која се појављује на алатној траци, а онда ће се појавити мали мени који омогућава активирање и гашење VPN-а.

Из Mozille је саопштено да ће Firefox Private Network бити „бесплатан ограничено време“, што значи да би се у будућности ова услуга могла плаћати.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб