Тимочка КрајинаБорГрад Бор део пројекта умрежавања у дигитални регистар инвестиционих локација

Град Бор део пројекта умрежавања у дигитални регистар инвестиционих локација

Град Бор — „Унапређење пословне климе у Србији”
Фото: Град Бор

Град Бор један је од 10 градова и општина који је изабран за учешће у пројекту „Унапређење пословне климе у Србији” чији је носилац Републички геодетски завод (РГЗ), а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу („SIDA”) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта — „Lantmäteriet”.

Тим поводом, са представницима десет локалних самоуправа у Београду је потписан Споразум о сарадњи са Републичким геодетским заводом.

Десет пилот градова и општина, међу којима је и Бор, учешћем у овом пројекту биће умрежени у Национални регистар инвестиционих мапа, путем кога ће потенцијални инвеститори моћи да остваре комуникацију са органима локалне самоуправе и уложе инвестицију у одређену локацију.

Циљ овог пројекта је да се идентификују све потенцијалне инвестиционе локације и публикују у дигиталној форми. Овај пројекат представља једну у низу активности у процесу развоја електронске управе Републике Србије и треба да допринесе јачању економије заснованој на знању и иновацијама.

Међу изабраним пилот јединицама локалне самоуправе су: Ариље, Бор, Врање, Књажевац, Ћуприја, Сомбор, Чачак, Пожаревац, Зрењанин и Пирот.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб