Timočka KrajinaBorGrad Bor deo projekta umrežavanja u digitalni registar investicionih lokacija

Grad Bor deo projekta umrežavanja u digitalni registar investicionih lokacija

Grad Bor — „Unapređenje poslovne klime u Srbiji”
Foto: Grad Bor

Grad Bor jedan je od 10 gradova i opština koji je izabran za učešće u projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji” čiji je nosilac Republički geodetski zavod (RGZ), a podržan je od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju („SIDA”) i švedske agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta — „Lantmäteriet”.

Tim povodom, sa predstavnicima deset lokalnih samouprava u Beogradu je potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom.

Deset pilot gradova i opština, među kojima je i Bor, učešćem u ovom projektu biće umreženi u Nacionalni registar investicionih mapa, putem koga će potencijalni investitori moći da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju u određenu lokaciju.

Cilj ovog projekta je da se identifikuju sve potencijalne investicione lokacije i publikuju u digitalnoj formi. Ovaj projekat predstavlja jednu u nizu aktivnosti u procesu razvoja elektronske uprave Republike Srbije i treba da doprinese jačanju ekonomije zasnovanoj na znanju i inovacijama.

Među izabranim pilot jedinicama lokalne samouprave su: Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub