Тимочка КрајинаБорГрад Бор за надокнаду штете настале у поплавама издвојио пет милиона динара

Град Бор за надокнаду штете настале у поплавама издвојио пет милиона динара

Фото: Град Бор

Јунске полаве проузроковане обилним падавинама које су погодиле Србију, у Бору су нанеле велику материјалну штету. На предлог Штаба за ванредне ситуације, 16. јуна градоначелник Бора Александар Миликић прогласио је ванредну ситуацију на територији града. Град Бор је из локалног буџета, за надокнаду штете настале у поплавама, издвојио пет милиона динара.

У поплавама највише су страдала сеоска домаћинства, док је у граду причињена мања материјална штета. Одмах је сачињена Комисија за процену штете, а власници угрожених домаћинстава су штету могли да пријаве најкасније до 30. јула, попуњавајући захтев на писарници Градске управе Бор.

Град Бор је из локалног буџета, за надокнаду штете настале у поплавама, издвојио 5 милиона динара. На адресу Градске управе пристигло је укупно 250 пријава. Највећу штету претрпело је село Кривељ одакле је пристигао и највећи број пријава.

До сада је обрађено 135 захтева на основу којих је уплаћено 3 милиона и 700 хиљада динара на текуће рачуне грађана. Како је речено из Центра за социјални рад у наредном периоду очекује се реализација и преосталих захтева.

Показало се да је ова помоћ суграђанима јако значајна, јер омогућава да се по хитности поступка санирају штете настале у јунским поплавама.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб