Тимочка КрајинаЗајечарМеђународни дан младих 12. августа биће обележен и ове године бројним активностима...

Међународни дан младих 12. августа биће обележен и ове године бројним активностима у Зајечару

Међународни дан младих 12. августа биће обележен и ове године бројним активностима у Зајечару

Са циљем да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената, 12. августа, сваке године, обележава се Међународни дан младих. Ове године тема обележавања овог дана је „Зелене вештине за младе – ка одрживом свету“.

Обележавању овог дана и ове године се прикључује Град Зајечар. У периоду од 10:00 до 20:00 сати, у Парк шуми „Краљевица“, током целог дана биће организоване разне активности у складу са темом обележавања Дана.

Биће организован „SWAP market“ који омогућава посетиоцима да током целог дана, уколико желе, донесу али и узму половну гардеробу (гардероба која се доноси мора бити чиста и неоштећена).

Такође, биће организована и радионица „Кликни зелено“ у оквиру које ће ТОЦ тим са младима причати о значају смањења отпада који свакодневно стварамо.

У оквиру обележавања Дана младих биће организован и јавни час у пружању прве помоћи под називом „Млади, упомоћ!“ који ће реализовати волонтери зајечарског Црвеног крста. Час представља интерактивну радионицу у оквиру које ће инструктори и чланови екипе показати младима правилно збрињавање повреда.

Биће организована и акција чишћења Парк шуме „Краљевица“, а за све учеснике биће обезбеђене рукавице и кесе за прикупљање отпада.

Биће организована и такмичарска игра „Краљевица adventure“ за младе од 15 до 30 година. Екипу ће чинити пет учесника који ће се такмичити на пет пунктова на Краљевици. Екипа која добије највећи број поена, осваја прво место, а пријаве су могуће на овом линку.

Ове године ће бити организована и радионица за израду папира рециклажом искоришћених паклица цигарета. Радионицу организује Удружење РИМЕ, као модел подршке особама са интелектуалним сметњама у развијању радних потенцијала.

Планиран је и час ЗУМБЕ на градском базену који је бесплатан за све заинтересоване.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,364ПратилацаЗапрати
1,266ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб