ВестиГрад Зајечар седми пут најбољи домаћин Крос серије РТС-а

Град Зајечар седми пут најбољи домаћин Крос серије РТС-а

Градска управа града Зајечара — Уручење награда — Крос РТС-а
Фото: Град Зајечар

Град Зајечар је седми пут проглашен за најбољег домаћина Крос серије РТС-а.

У салону Градске управе у Зајечару одржан је пријем на коме су уручене награде онима који су дали највећи допринос масовности Крос серије.

Градска управа града Зајечара — Уручење награда — Крос РТС-а
Фото: Град Зајечар

Статуета београдског победника уручена је градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу, док су представницима Спортског савеза града Зајечара, Предшколске установе „Ђулићи”, Школске управе и зајечарских школа, уручене захвалнице.

Градска управа града Зајечара — Уручење награда — Крос РТС-а
Фото: Град Зајечар

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је изразио задовољство што је град Зајечар остварио овако добар резултат.

Бошко Ничић — градоначелник Зајечара
Фото: Град Зајечар

„Морамо сви заједно ову манифестацију да повећамо, због наше деце, да направимо Крос лигу и да се деца такмиче током читаве године. Када постигнете овакав резултат против Шапца који је дупло већи, као и Сомбора који је бројчано већи од Зајечара, онда је то добар резултат. Надамо се да ћемо у будућности имати и спортске објекте који ће моћи да се користе и у зимском периоду. Због тога смо и уложили напоре, да покажемо да један мали град може да постиже врхунске резултате”, истакао је Ничић.

Оснивач Кроса РТС-а Стеван Ковачевић је приликом уручења статуете Бошку Ничићу рекао да град Зајечар чини чудо, и показује како се једна квалитетна приредба одржава на европском нивоу.

Стеван Ковачевић — оснивач Кроса РТС-а
Фото: Град Зајечар

„19. октобра је на зајечарској Краљевици, кроз циљ прошао 2.171 тркач, 36 више него недељу дана касније у другопласираном Шапцу. То је била велика витешка фер борба између два града. Захваљујући Бошку Ничићу и неколицини градоначелника, од прошле године је заживео и образовни сегмент Кроса РТС-а „образовни круг“. На предлог министра просвете, ми у „образовни круг“ желимо да уведемо још један језик, румунски и влашки говор”, рекао је Ковачевић захваљујући се школама, професорима, руководству града и пре свега деци.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб