Тимочка КрајинаБорГрадоначелник Бора Александар Миликић примио вакцину

Градоначелник Бора Александар Миликић примио вакцину

Градоначелник Бора Александар Миликић примио вакцину
Фото: Град Бор

У оквиру масовне имунизације становништва против вируса COVID-19 која је прекјуче почела и у Бору, јуче је вакцину примио и градоначелник Бора Александар Миликић.

Градоначелник је истакао да су људски животи најпречи, као и да је обавеза свих да покажу одговорност и на овај начин покажу бригу о будућности града Бора. Након што је примио вакцину, он је још једном позвао све Боране да се прикључе масовној имунизацији, „јер ће вакцинисање убрзати стварање колективног имунитета“.

„Држава је и овог пута показала максималну спремност и одговорност и велику захвалност дугујемо, пре свега, председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије. Овај систем показује да сви грађани имају право да приме вакцину и тиме заштите себе од ове болести, јер једини начин да победимо корону јесте управо масовна имунизација. Сигуран сам да је тешко време иза нас, а сада је време да заштитимо сваки живот што ћемо и урадити примањем вакцине. Искористио сам своје грађанско право, примио вакцину након два дана од пријаве и сматрам да је ово прави пут којим ћемо победити ову опаку болест”, рекао је градоначелник Миликић.

Миликић је истакао да се досад велики број грађана Бора пријавио путем портала Е-управа за неку од три понуђене вакцине, а да у наредним данима очекује да одзив буде знатно већи. Нагласио је да ће град за све грађане и мештане околних села који нису у могућности да дођу и приме вакцину, обезбедити бесплатан превоз до пункта за вакцинацију.

„Драго ми је што смо досад успели да вакцинишемо велики број наших суграђана који су исказали интересовање за вакцинацију. Здравље је најбитније и сигуран сам да ће се у наредном периоду тај број знатно повећати”, истакао је градоначелник Бора.

Он је додао и да је поносан на функционисање читавог система и организацију процеса имунизације од саме пријаве до тренутка вакцинације, на здравствене раднике који учествују у овом процесу, као и на грађане који показују свест о важности вакцинације.

Подсетимо, у Дом здравља Бор пристигло је 450 вакцина произвођача Синофарм, односно кинеских вакцина. У току јучерашњег дана вакцину је примило више од 200 пријављених грађана, а ради се углавном о приоритетима које је одредио Институт „Др Милан Јовановић Батут” и то су углавном особе старости изнад 60 година. Вакцинација се обавља у пункту за вакцинацију који је формиран минулог викенда искључиво због спровођења имунизације, у просторијама Клуба за стара лица, ул. Пензионерска 1, сваког дана од 08:00 до 17:00 часова, уз напомену да ће се радно време усклађивати према потребама, односно броју пријављених грађана за вакцинацију.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб