ВестиГрадоначелник Бошко Ничић обишао радове на уређењу путне инфраструктуре у Халову

Градоначелник Бошко Ничић обишао радове на уређењу путне инфраструктуре у Халову

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, данас је обишао радове на асфалтирању улице са два крака у Халову.

Одрађено је 500 метара улице, утрошено 180 тона асфалтне масе у вредности од 2.900.000 динара. Такође, урађено је и 850 метара улице под ризлом и 240 метара под гребаним асфалтом.

„Путеви које радимо били су у лошем стању. Вредност комплетних радова, рачунајући и асфалтирање, ризловање, гребани асфалт и радну снагу је близу 4.000.000 динара. Након уређивања путева, следи и сређивање основне школе у Халову која је у ужасном стању. Дилема је да ли ћемо саградити потпуно нову школу или ћемо ову стару обновити, али то ћемо разрешити у договору са надлежним министрима. Саградићемо и једно лепо дечје игралиште у оквиру школе”, поручио је Ничић.

Уређење путева од изузетног је значаја за становнике у Халову, јер дуги низ година овде се није радило на сређивању путне инфраструктуре.

„Ово много значи за сва села, не само за Халово, јер ћемо добити нешто што нисмо добили последњих 30–40 година. Захваљујући Градској управи, коначно ћемо и овде добити оно што је већ дуго планирано. То значи да ће људи овде да остају и да раде свој посао”, рекао је Иван Тодориковић, председник МЗ Халово.

„Ово се село још увек се држи, има доста младих и ради се пољопривреда. Имамо доста произвођача, имамо 3 млекаре, тако да је Халово још увек живо село”, каже Вељко Барбуловић, мештанин села Халово.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,835ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб