Тимочка КрајинаБорГрадски већници у Бору усвојили предлоге одлука о изградњи две соларне електране

Градски већници у Бору усвојили предлоге одлука о изградњи две соларне електране

Фото: Град Бор

На одржаној седници Градског већа у Бору, већници су зелено светло дали на све три тачке колико их је и било на дневном реду.

Већином гласова усвојена је одлука за изградњу стамбеног насеља за колективно становање са свим пратећим садржајима у месту Чокањица, између Бора 2 и Брестовца.

„У граду је све мање стамбеног простора па би се изградњом новог насеља, град додатно проширио“, истакла је Драгана Николић Неграновић, заменик начелника Одељења за урбанизам у Бору.

Николић Неграновић додаје, да је у плану изградња соларних електрана мањег капацитета. Северозападно од Брестовца, купљено је земљиште од стране инвеститора „Solar Power East“ који има у плану да на тој локацији изгради две мање соларне електране.

Јавна расправа по тачкама дневног реда трајаће од 8. до 22. септембра 2023. док ће Борани своје предлоге, идеје и сугестије моћи да изнесу за округлим столом који ће бити одржан 18. септембра.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,364ПратилацаЗапрати
1,266ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб