Тимочка КрајинаЗајечарГрадско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара наступило на Међународном фестивалу „Костоски”...

Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара наступило на Међународном фестивалу „Костоски” у Охриду

Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара наступило на Међународном фестивалу „Костоски” у Охриду

Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара имало је запажен наступ на Међународном фестивалу „Костоски” у Охриду, у Северној Македонији.

Надахнутим извођењем композиција Мокрањца, Тајчавића, Покрајчића и других истакнутих композитора, чланице градског хора оставиле су снажан утисак не само на публику већ и на остале учеснике фестивала, који су их награђивали громким аплаузом, после сваке отпеване песме.

Зајечарски хор, који постоји у саставу Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, био је једини представник Србије на овом престижном међународном фестивалу на коме су још наступили хорови и оркестри из Словеније, Хрватске, Пољске, Словачке и Румуније.

Иначе, у Охриду је завршен и Међународни фестивал фолклора, на коме је успешно наступио КУД „Пензионер” из Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб