ВестиГрадско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара освојило сребрну медаљу на првом...

Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара освојило сребрну медаљу на првом Међународном фестивалу хорова „Мелодианум”

На првом Међународном фестивалу хорова „Мелодианум” у Кикинди Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” из Зајечара освојило је сребрну медаљу у веома јакој конкуренцији 42 хора из седам земаља. Због пандемије корона вируса хорови нису могли да дођу у град на северу Баната, већ су слати снимци са концерата.

Диплома је у зајечарско позориште стигла данас, а фестивал је одржан од 11. до 13. децембра.

Ово је изузетан успех за градски хор с обзиром на то да постоји непуне три године у оквиру установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”.

Подсетимо, ово је друга награда коју је Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” освојило прошле године. Прва је сребрна медаља на Међународном хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности”, које је октобра 2020. године одржано у Бијељини, у Републици Српској.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб