Ашик Жена: Како превазићи страх од неуспеха?

Ашик Жена: Како превазићи страх од неуспеха?

Колико сте пута одустали од своје идеје само зато што сте се уплашили да нећете успети?

Чега сте се све у животу одрекли јер је страх од неуспеха препречио пут вашим сновима?

Да ли се понекад питате како би ваш живот данас изгледао да сте се усудили… да сте позвали ту особу, да сте прекинули тај однос, да сте покренули тај посао, да сте поделили свој таленат, да сте прихватили ту понуду, да сте отишли где сте желели… Какав бисте живот водили да се нисте бојали нежељеног исхода?

У овом тренутку можда не можете да промените последице оних одлука које су биле вођене страхом од неуспеха. Али једно можете сигурно: можете коначно да се решите тог страха.

Како?

Тако што ћете за неуспех пронаћи нову дефиницију.

Када на неуспех будете гледали из друге перспективе и када ваше мисли везане за неуспех буду другачије, емоција страха ће слабити, јер је изгубила оно што ју је покретало.

Ако нисте размишљали о томе шта је за вас неуспех, па вам је сада мало нелагодно да потражите нову дефиницију неуспеха која ће вам служити, управо ћу вам понудити своју, која се показала изузетно корисном: неуспех је само резултат.

Неуспех заправо не постоји. То је само исход који представља последицу нашег понашања. И зашто бисмо се онда плашили неуспеха, када увек имамо слободу да бирамо да поступамо другачије, променимо реакцију и усмеримо своју пажњу и понашање у правцу жељеног исхода?

Када прихватите као своју истину да у животу нема неуспеха, већ само резултата, бићете спремни да преко нежељених исхода, које сте некада називали неуспесима, прелазите као преко успутних станица које вас воде ближе успеху.

До читања,

Ашик Жена