KolumnaAšik ŽenaAšik Žena: Kako prevazići strah od neuspeha?

Ašik Žena: Kako prevazići strah od neuspeha?

Ašik Žena: Kako prevazići strah od neuspeha?

Koliko ste puta odustali od svoje ideje samo zato što ste se uplašili da nećete uspeti?

Čega ste se sve u životu odrekli jer je strah od neuspeha preprečio put vašim snovima?

Da li se ponekad pitate kako bi vaš život danas izgledao da ste se usudili… da ste pozvali tu osobu, da ste prekinuli taj odnos, da ste pokrenuli taj posao, da ste podelili svoj talenat, da ste prihvatili tu ponudu, da ste otišli gde ste želeli… Kakav biste život vodili da se niste bojali neželjenog ishoda?

U ovom trenutku možda ne možete da promenite posledice onih odluka koje su bile vođene strahom od neuspeha. Ali jedno možete sigurno: možete konačno da se rešite tog straha.

Kako?

Tako što ćete za neuspeh pronaći novu definiciju.

Kada na neuspeh budete gledali iz druge perspektive i kada vaše misli vezane za neuspeh budu drugačije, emocija straha će slabiti, jer je izgubila ono što ju je pokretalo.

Ako niste razmišljali o tome šta je za vas neuspeh, pa vam je sada malo nelagodno da potražite novu definiciju neuspeha koja će vam služiti, upravo ću vam ponuditi svoju, koja se pokazala izuzetno korisnom: neuspeh je samo rezultat.

Neuspeh zapravo ne postoji. To je samo ishod koji predstavlja posledicu našeg ponašanja. I zašto bismo se onda plašili neuspeha, kada uvek imamo slobodu da biramo da postupamo drugačije, promenimo reakciju i usmerimo svoju pažnju i ponašanje u pravcu željenog ishoda?

Kada prihvatite kao svoju istinu da u životu nema neuspeha, već samo rezultata, bićete spremni da preko neželjenih ishoda, koje ste nekada nazivali neuspesima, prelazite kao preko usputnih stanica koje vas vode bliže uspehu.

Do čitanja,

Ašik Žena

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub