Grammarly Keyboard: Синоними који вам помажу да звучите паметније

Grammarly — View synonyms or vocabulary enhancements
Фото: Grammarly / Промо

Они који воде рачуна о писању вероватно су већ чули за Grammarly — сервис који проверава граматичку исправност док корисник уноси текст. Поред тога што постоји као екстензија у оквиру претраживача, Grammarly долази и у облику апликације за Андроид и iOS, а управо је ту стигло ажурирање које корисницима нуди услугу која не само да побољшава граматичке вештине, већ и утисак који написани текст оставља.

Наиме, ради се о томе да су девелопери у оквиру новог ажурирања на Grammarly keyboard донели опцију која предлаже синониме, што чини да текст изгледа разноврсније, али и обогаћује речник корисника. Тако корисници више неће морати да користе исте речи више пута, будући да им нова опција нуди појмове који имају различит облик, а исто значење, те им тако омогућава да искористе више речи како би описали исту ствар или појаву.

Иако опција можда неће бити нарочито корисна за текстуалне поруке, које се обично креирају да пруже најосновније информације, значајно ће утицати на природу већих текстова. Опција је већ доступна, те може да се преузме у iOS App Store-у или Google Play продавници.

 

Извор: pcpress.rs