VestiZaječar: Postanite članovi Gorske službe spasavanja — Testiranje u septembru

Zaječar: Postanite članovi Gorske službe spasavanja — Testiranje u septembru

Gorska služba spasavanja Srbije
Foto: GSS

Ovogodišnja testiranja kandidata za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije (GSS), počinju 1. septembra na Adi Ciganliji. Ove godine testiranja se održavaju u septembru, u 11 gradova, među kojima je i Zaječar.

Testiranja u Zaječaru biće organizovana na „Coca-Cola” terenu, na Popovoj plaži, 15. septembra, a početak je predviđen za 11 sati.

Na uvodnom testiranju moraju biti ispunjeni određeni kriterijumi fizičke spreme. O kriterijumima, kao i o detaljima vezanim za trajanje, strukturu i finansijske uslove kursa, budući spasioci Gorske službe spasavanja mogu naći na njihovom zvaničnom sajtu www.gss.rs.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Osnovni zadatak GSS-a je spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji.

GSS Srbije najviše vremena i sredstava ulaže upravo u obuku, jer je dobra i sistematska obuka polazište za dobijanje kvalitetnih spasilaca, pa samim tim i vrhunske spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki od dobijenih zadataka na podizanju bezbednosti, zaštiti i spasavanju građana.

Osnovni kurs GSS je polazna obuka za sve zainteresovane skijaše, planinare, alpiniste, speleologe, ronioce i dr., koji se intenzivno bave nekom od ovih aktivnosti. Po uspešno završenom kursu i položenim ispitima, polaznici kursa postaju kandidati za članove GSS Srbije, tako što po završetku jednogodišnje prakse postaju spasioci pripravnici u opštim planinskim uslovima i na skijaškim terenima i imaju mogućnost da se kroz naredne obuke usavršavaju u spasilačkom radu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,039PratilacaLajkuj
4,108PratilacaZaprati
1,233PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx