ВестиГрО СНС Зајечар: Градска власт има чиме да се похвали када је...

ГрО СНС Зајечар: Градска власт има чиме да се похвали када је у питању комунална инфаструктура

СНС Зајечар

Градски одбор Српске напредне странке Зајечар са задовољством истиче да, имајући у виду величину пре свега прихода буџета града Зајечара, градска власт има чиме да се похвали када је у питању улагање у комуналну инфраструктуру, конкретно у реконструкцију и одржавање путева и улица у току ове године.

„Урађен је пут Вратарница–Заграђе–Мариновац–Врбица, путеви од Брусника до брусничке станице и од Брусника до Салаша, Шљиварски пут, пут кроз село Шипиково, улице Патриса Лумумбе, Ђуре Салаја, Генерала Гамбете, Војничка и Фрушкогорска, уз редовно летње одржавање осталих путева и улица. Уз учешће Министарства саобраћаја и инфраструктуре, град Зајечар је за ове пројекте издвојио око 170 милиона динара сопствених средстава. Ускоро нас очекују радови у улицама Ивана Милутиновића, Павла Илића, Саве Ковачевића и у другој фази деловима улица Хајдук Вељко и Изворски пут што ће потпуно изменити изглед овог дела града. Посебно је важно да напоменемо и разумемо тренутак у коме је све ово урађено, јер буџет града и даље оптерећују велике старе обавезе и још увек је у процесу стабилизације. Ово онемогућава да физички и финансијски обим улагања у путеве и улице буде у мери у којој бисмо сви желели и зато постигнуте резултате сматрамо веома добрим, а пре свега великим напретком у односу на претходне године. Нико не може да негира да је урађено више десетина километара путева и улица на које су грађани чекали више десетина година. Ако овоме додамо да је завршена комплетна реконструкција Основне школе ’Љубица Радосављевић Нада’ и почела комплетна реконструкција Основне школе ’Хајдук Вељко’, уз предстојеће реконструкције готово свих кључних установа образовног и здравственог система од стране Републике и учешће локалне самоуправе, јасно је да се стварају услови за квалитетнији живот грађана овог дела Србије, а не само Зајечара”, наводи се у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке у Зајечару.

У саопштењу се додаје и да Градски одбор Српске напредне странке Зајечар очекује од свих представника градске власти из године у годину боље резултате у овој области, као и да истрајно раде на томе да сви грађани, без обзира на то да ли живе у градској или сеоским срединама, у централном или периферним деловима градског насеља, буду задовољнији него раније, када је решавање њихових комуналних проблема у питању.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб