ВестиХакери развалили аустралијски парламент

Хакери развалили аустралијски парламент

Хакер
Фото: Pixabay, илустрација

Аустралијске власти истражују инцидент у којем су непознати хакери упали у заштићену рачунарску мрежу аустралијског парламента којем ово није први пут да је жртва напада.

Према првим информацијама иза напада стоје хакери из неке стране државе, а аустралијски премијер Scott Morrison није желео да коментарише случај, али изјавио је како за сада још није сигурно да су у нападу таргетиране владине агенције и одељења. Премијер иначе између осталога користи мрежу парламента за слање, примање и складиштење имејлова.

Ово је одмах искористио вођа опозиције Bill Shorten који је случај назвао „позивом на буђење”, указујући да није први пут да се догађају хакерски напади на аустралијски парламент, јер је 2015. и 2016. дошло до напада на владине агенције за време и статистику, док су 2011. проваљени мејлови неколико аустралијских министара.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб