ВестиHERE WeGo почиње мапирање Србије у 3D

HERE WeGo почиње мапирање Србије у 3D

Апликација HERE WeGo

Србији и многим другим земљама омиљена апликација за GPS навигацију, која ради без интернета, HERE WeGo почиње мапирање наше земље у 3D технологији!

„HERE Technologies”, један од лидера у услугама дигиталног мапирања и локацијских сервиса, мапираће од ове јесени делове Србије високо прецизном тродимензионалном (3D) технологијом у оквиру настојања да понуди најнапредније мапе света.

„HERE Technologies” планира да вози улицама Србије током октобра и новембра 2019, користећи аутомобил опремљен најсавременијом технологијом за снимање високо прецизних података о путевима, укључујући вертикалну и хоризонталну саобраћајну сигнализацију. Јасно обележен „HERE” аутомобил такође ће снимити 3D и панорамске снимке улица, као и кључне тачке као што су продавнице, бензинске пумпе и ресторани.

Информације ће се користити у изради детаљних мапа Србије дизајнираних да подрже високо аутономна возила и друге напредне услуге које побољшавају безбедност на путевима, смањују загушења у саобраћају и омогућавају лакше кретање у градским подручјима.

У наредним недељама возило ће саобраћати главним путевима широм земље и улицама одређених градова. Читав поступак снимања се одвија без заустављања и утицаја на нормалан ток саобраћаја.

Наравно, оно што занима многе од нас јесте — безбедност и сигурност података током и након снимања. Због тога је компанија издала и следеће саопштење: „HERE” је посвећен поштовању и заштити приватности. Сакупљени панорамски снимци улица се чувају најпре у возилу, а касније преносе у криптованом облику (заштићеном од читања чак и ако се до података дође) и чувају у сигурном објекту. Снимци се даље обрађују коришћењем напредних алгоритама за откривање и замагљивање лица и регистарских таблица. Панорамски снимци се објављују тек кад су лица и бројеви регистарских таблица замагљени.

У изузетно ретким случајевима када снимак није правилно замагљен, „HERE” олакшава свакоме да ово пријави. Једноставно, када отворите снимак, кликните на линк Report image (Пријави слику) у доњем левом углу мапе. За више детаља о пројекту посетите адресу где се можете додатно информисати како „HERE” штити Вашу приватност.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб