ДруштвоВремеХладно, слаб до умерени мраз и магла

Хладно, слаб до умерени мраз и магла

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ће ујутру бити слабог до умереног мраза и магле. Током дана ће бити умерено до потпуно облачно и хладно, средином дана на планинама јужне и источне Србије са сунчаним интервалима. Ветар слаб југоисточни, крајем дана у појачању. Најнижа температура од -1 до 2, највиша од 2 до 4 степена. 

У недељу облачно, пре подне на северу и западу земље са кишом и суснежицом, краткотрајно и снегом, а по подне са кишом у свим пределима. У брдско-планинским пределима падаће снег. Крајем дана престанак падавина.

У Зајечару облачно. Минимална температура -1, максимална дневна око 3 степена. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура -1, највиша до 5 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољне биометеоролошке пролике за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује цереброваскуларним и срчаним болесницима, као и ментално нестабилним особама.

Могуће су метеоропатске реакције у форми реуматских болова и депресије.

Пажња се препоручује учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена видљивост због магле преко превоја на 150 до 200 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Продужавају се до 29.12.2023. године, радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 480 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,792ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб