ВестиHuawei-јев OS је наводно фантастично брз Андроид

Huawei-јев OS је наводно фантастично брз Андроид

Huawei ARK OS
Фото: Huawei / Промо

Kао што знамо, Huawei је већ финализовао свој сопствени мобилни оперативни систем који би се требао наћи на његовим новим уређајима, али и на телефонима других кинеских компанија. OS који се у Kини развија под именом HongMeng, на глобалном тржишту ће се вероватно звати Ark OS, мада то још није службено потврђено.

Према писању кинеског Global Times-а, технолошке компаније међу којима су Tencent, OPPO и VIVO послале су већ своје стручњаке у Huawei како би тестирали HongMeng OS, а извори тврде да су се сви одушевили фантастичном брзином оперативног система који би се осим у мобилним уређајима могао наћи и на рачунарима, па су установили да је за чак 60 посто бржи од обичне верзије Андроид-а.

Huawei још није рекао када би нови OS требао да стигне на тржиште, а CTO компаније Shao Yang, рекао је да је то за сада тајна.

Судећи према овоме још би могло испасти да ће Huawei-јев OS бити бољи од Андроид-а, па би на крају Google могао претрпети штету од америчког бана, јер корисници нису крвно везани за његов OS, већ ће прихватити и кинески ако ће на њему све радити савршено.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб