ВестиХумани ученици зајечарске Економске школе уручили поклоне ђацима ШОСО „Јелена Мајсторовић” (ФОТО)

Хумани ученици зајечарске Економске школе уручили поклоне ђацима ШОСО „Јелена Мајсторовић” (ФОТО)

Економско-трговинска школа Зајечар — Донација ШОСО „Јелена Мајсторовић”

Хумани ученици зајечарске Економско-трговинске школе уручили су данас поклоне ђацима Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” у Зајечару. Средства су прикупљена спровођењем хуманитарне акције „Више од чаја” у дворишту школе.

Ученици Економске-трговинске школе у Зајечару провели су један школски дан тако што су за време великог одмора продавали чај по симболичној цени од 20 динара по шољици, како би прикупили новац и донирали га у хуманитарне сврхе.

Економско-трговинска школа Зајечар — Донација ШОСО „Јелена Мајсторовић”

Према речима Саре Милошевић, председнице Ђачког парламента „Економско-трговинске” школе, ова акција је организована на иницијативу Ђачког парламента.

Сара Милошевић — председница Ђачког парламента „Економско-трговинске” школе

„Донели смо поклончиће нашим другарима и драго нам је што смо их обрадовали. У хуманитарној акцији коју смо организовали средином новембра, продавали смо чај и прикупили 5.500 динара. Чај смо продавали за време великог одмора по цени од 20 динара. Свим ученицима смо поклонили новогодишње капе, звучнике и неке играчке које ће им служити за забаву”, рекла је Милошевић.

Такође, Милошевић је додала да им је у плану и организовање хуманитарног турнира у кошарци.

Економско-трговинска школа Зајечар — Донација ШОСО „Јелена Мајсторовић”

Жељко Чуровић, ученик Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” каже да обожава поклоне и време празника.

Жељко Чуровић — ученик ШОСО „Јелена Мајсторовић”

„Ови другари су нам донели поклоне од Деда Мраза и хвала им. Највише ми се допала капа и драго ми је што су нам поклонили и звучнике па ће сада музика лепо и гласно да се чује. Срећан сам што смо данас сви ту па се лепо дружимо и забављамо”, казао је Чуровић.

Николета Пауновић из села Влаоле борави у Дому при школи и како је рекла о њој сви лепо брину и много тога је научила.

Николета Пауновић — ученица ШОСО „Јелена Мајсторовић”

„Добила сам капу, играчке и коцке које ћу да користим док сам овде у Дому. Желим да добијем и неку лепу књигу. Волим песмице и бајке”.

Емила Бадивук, директорка ШОСО „Јелена Мајсторовић” захвалила се на поклонима и упутила апел свима који могу да помогну овој деци.

Емила Бадивук — директорка ШОСО „Јелена Мајсторовић”

„Хвала ученицима Економско трговинске школе у Зајечару као и свим добрим и хуманим људима. Помажу нам бројни донатори и пријатељи школе и на тај начин обезбеђујемо максималан квалитет услуга. Ученици наше школе могу да бораве у продуженом боравку сваког радног дана од 9 и 30 до 15 сати и 30 минута. У Дому су нам смештени ђаци који се школују ван места живљења. Обезбеђена им је стручна помоћ 24 сата , а о здрављу деце и спровођењу мера превенције брину медицинске сестре. Наравно ови ученици добијају и помоћ при учењу”, истакла је Бадивук.

Подсетимо, ученици зајечарске Гимназије су прошле недеље такође донирали пакете деци која похађају Школу за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” у Зајечару. Ђаци су добили пиџаме, школски прибор и књиге, бојице, друштвене игре, а новчана средства за куповину ових поклона прикупљена су у хуманитарним акцијама, које су организоване почетком новембра.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб