VestiInstagram dobija „Dark Mode”

Instagram dobija „Dark Mode”

Instagram „Dark Mode”

Instagram testira novi dizajn korisničkog okruženja, koji bi osim funkcionalnosti trebalo da donese i veće trajanje baterije za korisnike mnogih high-end telefona.

Prema internet portalu „Android Police”, desetine Instagram korisnika koji trenutno koriste beta verziju aplikacije, mogu da vide kako izgleda „Dark Mode” kada se uključi. Većina interfejsa u ovom modu promenjena je iz bele boje u crnu, ali ovi efekti na vašem telefonu više su od same kozmetike. Pored toga što manje napreže oči, tamna tema na Androidu takođe u mnogome štedi bateriju pre svega na uređajima koji imaju OLED ekrane. Kod ove tehnologije, u potpunosti crni pixeli ne troše struju jer su isključeni umesto drugih koji emituju svetlo kako bi imitirali crnu boju. Zbog toga crne teme na OLED uređajima značajno štede energiju.

Isprva, ovo je opcija u kojoj je trebalo da uživaju samo korisnici telefona koji radi na Android 10, međutim izgleda da je takva odluka preinačena s obzirom da je tamna Instagram tema viđena na nekim Samsung telefonima koji još nemaju najnoviji Android OS.

 

Izvor:pcpress.rs

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub