Timočka Timočka
Početna / Vesti / Instagram dobija „Dark Mode”
Instagram „Dark Mode”

Instagram dobija „Dark Mode”

Instagram testira novi dizajn korisničkog okruženja, koji bi osim funkcionalnosti trebalo da donese i veće trajanje baterije za korisnike mnogih high-end telefona.

Prema internet portalu „Android Police”, desetine Instagram korisnika koji trenutno koriste beta verziju aplikacije, mogu da vide kako izgleda „Dark Mode” kada se uključi. Većina interfejsa u ovom modu promenjena je iz bele boje u crnu, ali ovi efekti na vašem telefonu više su od same kozmetike. Pored toga što manje napreže oči, tamna tema na Androidu takođe u mnogome štedi bateriju pre svega na uređajima koji imaju OLED ekrane. Kod ove tehnologije, u potpunosti crni pixeli ne troše struju jer su isključeni umesto drugih koji emituju svetlo kako bi imitirali crnu boju. Zbog toga crne teme na OLED uređajima značajno štede energiju.

Isprva, ovo je opcija u kojoj je trebalo da uživaju samo korisnici telefona koji radi na Android 10, međutim izgleda da je takva odluka preinačena s obzirom da je tamna Instagram tema viđena na nekim Samsung telefonima koji još nemaju najnoviji Android OS.

 

Izvor:pcpress.rs

Možda će Vas zanimati

Veb platforma putevi vina „Duh Balkana”

Počela sa radom specijalizovana veb platforma putevi vina „Duh Balkana”

Danas je počela sa radom specijalizovana veb platforma putevi vina „Duh Balkana”.Na platformi je detaljno …

Digitalna platforma nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga

Postavljena digitalna platforma nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga

100 najreprezentativnijih primera nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga na jednom mestu!Legende, govori, manifestacije, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica