ВестиИталијански ђаци посетили Градску управу Зајечар

Италијански ђаци посетили Градску управу Зајечар

Пријем за ђаке из Италије у Градској управи у Зајечару

У зајечарској Градској управи приређен је пријем за 19 ученика из Италије, који ће боравити у Зајечару до 12. маја. Они су у посети Зајечару, у оквиру пројекта интеркултурне размене.

Добродошлицу ученицима и наставницима Основне школе „Антонио Бушолано” из Потенце у Италији приредио је помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић.

Пријем за ђаке из Италије у Градској управи у Зајечару

„Сврха ове размене јесте и да ми упознамо њихову културу, а и они нашу. Желим им да се лепо проведу и што више да науче о нама. Можемо да се похвалимо културним и историјским стварима, које свакако наши госте треба да посете и науче. Велика ми је част и задовољство, што смо вас угостили овде у Градској кући Зајечара”, рекао је Станковић.

Милан Станковић — помоћник градоначелника Зајечара

Пријем за ђаке из Италије у Градској управи у Зајечару

„Захваљујем се на гостопримуству. Овај програм је донео то да се већ другу годину врши размена између Србије и Италије. Овде су прошле године, били ученици друге италијанске школе. Деци сам рекла да добро запамте ове тренутке, да понесу сећање из овог града, где имају прилику да виде нешто другачије од онога у Италији. Прошетали смо парк шумом ’Kраљевица’ и тај део града је јако сличан Потенци која је на 900 метара надморске висине у односу на море, а и клима је врло слична овој овде”, истакла је Луциа Ђироломо, директорка ОШ „Антонио Бушолано” у Потенци, у Италији, која је додала да је ово искуство значајно за италијанске ђаке.

Луциа Ђироломо — директорка ОШ „Антонио Бушолано” у Потенци

Пријем за ђаке из Италије у Градској управи у Зајечару

„Трудимо се да им све покажемо у нашем граду. Битно је да им приближимо нашу културу. Јуче смо били у Народном музеју, Радул-беговом конаку, где су видели етнографску поставку, били су у цркви јутрос, а сутра ћемо обићи Лепенски вир, Голубац на Дунаву. Нама је циљ да од њих научимо, видимо њихову културу и упознамо их са нашом, а надамо се да ћемо наставити са сарадњом”, каже Небојша Милић, директор ОШ „Десанка Максимовић” Зајечар.

Небојша Милић — директор ОШ „Десанка Максимовић” Зајечар

Ученици из Италије смештени су у Зајечару код породица својих вршњака, као што су и зајечарски ученици били смештени у италијанским породицама, приликом њиховог гостовања у Поетенци.

Пријем за ђаке из Италије у Градској управи у Зајечару

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб