VestiJanko Mladenović prvi na rang listi Teniskog saveza Srbije

Janko Mladenović prvi na rang listi Teniskog saveza Srbije

Janko Mladenović — Prvak Srbije u tenisu (u kategoriji do 10 godina)

Mladi talentovani teniser, Janko Mladenović iz Zaječara, ostvario je veliki uspeh u takmičarskoj godini koja je za nama, završivši sezonu na prvoj poziciji na rang listi u kategoriji do 10 godina, narandžasti nivo.

Član Teniskog kluba „Euroclub”, Janko Mladenović osvojio je preko 10 takmičenja i odigrao preko 30 turnira tokom ove godine na kojima je ostvario izvanredne rezultate.

Janko je fenomenalnom igrom osvajao turnir za turnirom u Nišu, Knjaževcu, Boru, Sokobanji, Novom Sadu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci.

Prema rečima Sanje Mladenović, majke mladog tenisera, posle ovolikog broja odigranih turnira ove godine, teško je zapamtiti gde su sve bili i nabrojati pehare koje je njen sin osvojio.

„Janko obožava da se takmiči i mi kao roditelji pokušavamo da ga odvedemo na svaki turnir na koji poželi da ode. Nažalost, sav teret odlaska na turnire je na nama. Par puta smo dobili novčanu pomoć od opštine za putovanja, ali uglavnom sve moramo da finansiramo sami”, kaže Jankova majka.

Mladenović svakog dana trenira po 2 do 3 sata i naporno se sprema za turnire koji dolaze.

Janko Mladenović — Prvak Srbije u tenisu (u kategoriji do 10 godina)

Za Janka se interesuju mnogi treneri širom zemlje, ali prema rečima njegove majke, njihova ideja je da ga pošalju sledeće godine na akademiju kako bi dodatno napredovao, poradio na novim skilovima i podigao svoju igru na viši nivo.

Jedan od razloga odlaska na akademiju je i taj što bi na akademiji Janko vežbao i radio u mnogo boljim uslovim.

Sledeće godine Mladenović prelazi u kategoriju takmičenja do 12 godina, a prema rečima njegovih roditelja, mladi Janko je već počeo sa pripremama za narednu sezonu koja startuje u januaru.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub