Timočka KrajinaBorJavna komunalna preduzeća u Boru spremna za predstojeću zimu

Javna komunalna preduzeća u Boru spremna za predstojeću zimu

Javna komunalna preduzeća u Boru spremna za predstojeću zimu
Foto: Grad Bor

Na održanom sastanku stručno operativnog tima u Boru tema je bila predstojeća zimska sezona.

Narednih dana očekuju se prve snežne padavine, javno komunalna preduzeća su spremna za predstojeću zimsku sezonu. JKP „3. oktobar” ima na raspolaganju 24 jedinice i preko 60 radnika koji će biti stavljeni u funkciju zimske jedinice.

Ove godine, po prvi put, Dobrovoljno vatrogasno društvo će biti uključeno u sistem održavanja, koordinisaće sa Štabom za vanredne situacije. Osnovni zadatak će biti da u svakom selu bude postavljena po jedna mašina, kao i u svakom delu grada koja će kada budu prve padavine biti na raspolaganju za čišćenja ulica, reonskih i atarskih puteva.

„Toplana” je spremna za predstojeće hladne dane, imaju dovoljne količine energenata na stanju. Još uvek nije stavljena u rad pogon energane koja je data i ustupljena na korišćenje od strane kompanije „ZiJin”. Ukoliko se ukaže potreba za tim, biće stavljena u funkciju.

„Sastanak stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije grada Bora, koji smo održali, potvrdio je da su sva naša javno komunalna preduzeća spremna za predstojeću zimsku sezonu. Na zalihama JKP ’Toplana’ ima dovoljno zaliha kvalitetnog uglja, a ukoliko bude potrebe u funkciju ćemo staviti i energanu. Za čišćenje snega i održavanje puteva, na raspolaganju zimskoj službi održavanja JKP ’3. oktobar’ biće 24 radne mašine. Po prvi put od ove godine imamo Dobrovoljno vatrogasno društvo koje će biti uključeno u sistem održavanja zimske službe i koordinaciju sa Štabom za vanredne situacije. Sa poverenicima civilne zaštite dogovorili smo da ažuriraju spiskove o starim i bolesnim licima koja žive u udaljenim seoskim domaćinstvima, kako bi što efikasnije i brže delovali u slučaju da dođe do većih snežnih padavina”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Najveći problemi mogu da se očekuju sa elektromrežom. Prilikom prvih padavina, kiše i snega dolazi do izbacivanja sa mreže u pojedinim delovima grada i u selima. Grad Bor je tražio od „Elektrodistribucije” predlog koliko novca da se izdvoji iz lokalnog budžeta kako bi se obezbedili novi stubovi i provodnici. Grad će preko javnih preduzeća asistirati u zameni elektroenergetske mreže kako bi građani imali konstantno snabdevanje električnom energijom.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub