Timočka KrajinaBorPolaznici škole frule i učesnici projekta „Frulom (od drveta) čuvam svoje korene”...

Polaznici škole frule i učesnici projekta „Frulom (od drveta) čuvam svoje korene” održali koncert u Muzičkoj školi u Boru

Polaznici škole frule i učesnici projekta „Frulom (od drveta) čuvam svoje korene” održali koncert u Muzičkoj školi u Boru
Foto: Centar za kulturu grada Bora

Polaznici škole frule i učesnici projekta „Frulom (od drveta) čuvam svoje korene”, podržanom od strane Ministarstva kulture i informisanja i grada Bora, u utorak, 15. novembra 2022. godine održali su koncert u kamernoj sali Muzičke škole. Ljubitelji tradicionalnih instrumenata, uživali su u izvođenju izvornih pesama na fruli i duduku.

Projekat „Frulom (od drveta) čuvam svoje korene” realizuje se već drugu godinu za redom, a ove godine obuhvatao je obilazak Osnovnih škola u selima Luka i Bučje grada Bora. Preko trideset polaznika učestvovalo je na predavanjima u okviru projekta od kojih se sedmoro učesnika upisalo u školu tradicionalnih instrumenata Ustanove „Centar za kulturu grada Bora”.

„Publika je prepoznala trud i rad naših polaznika kao i angažovanost i predanost našeg stručnog tima, idejnih tvoraca projekta Stefana Radovanovića i Aleksandra Gubijana”, kažu iz Ustanove „Centar za kulturu grada Bora”.

Zahvaljujući projektima koje podržava Ministarstvo kulture i informisanja i grada Bora, ova radionica postala je jedna od najbrojnijih na teritoriji Srbije. Učesnici projekta koji su se svojim talentom, trudom i angažovanjem izdvojili, nastupili su u finalnom delu projekta zajedno sa polaznicima radionice. I u narednom periodu cilj Ustanove biće da kontinuiranim i predanim radom doprinese promociji škole frule i njenih polaznika.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub