VestiJednodnevna radionica „Potencijal podcasta za nove medije i preduzetnike” 4. maja u...

Jednodnevna radionica „Potencijal podcasta za nove medije i preduzetnike” 4. maja u Prostoru za POMAK

MeetUp — Potencijal podcasta za nove medije i preduzetnike

U subotu, 4. maja 2019. godine, u 17 časova, Prostor za POMAK ugostiće Minu Stefanović, predstavnicu „Protok” podcasta koji je pobednik IREX-ovog projekta Strengthening Media.

Na meetup-u će se govoriti o podcastu kao mediju ali i njegovom potencijalu za preduzetnike i frilensere, i kako mogu da iskoriste audio i video formu da daju vrednost zajednici i povećaju svoju vidljivost kod potencijalnih kupaca i klijenata.

„Protok” podcast je nastao kao deo grupe entuzijasta iz kompanije HTEC Group i bavi se temama kako tehnologija i biznis utiču na naše društvo i na naše svakodnevne živote. Iza sebe već imaju desetinu epizoda na teme blockchain-a, veštačke inteligenicije, proširene realnosti, prekvalifikacije u IT sektor, ali i kako skalirati biznis i koje su novine za PHP programski jezik.

Projekat „Održivi mediji” koji IREX sprovodi ima za cilj da podrži nove i održive medije i realizuje se kroz radionice, u ImpactHub-u, koji su rezultirali hakatonom. Hakaton je održan u Beogradu aprila, a „Protok” je odneo prvo mesto. Podrška kroz program koju „Protok” dobija podrazumeva tromesečno mentorstvo u Hub-u i prostor za snimanje i rad, kao i putovanje na Podcast Day u London juna, gde će se tim upoznati sa dobrim praksama i primerima kako funkcionišu svetski podcasti.

Kao i do sada učešće je besplatno, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je da rezervišete svoje mesto popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.

O predavaču:

Mina Stefanović je ekonomistkinja, aktivistkinja, zaposlena u kompaniji HTEC Group kroz koji je prošla kroz različite uloge — od regrutacije i HR do pisanja projekata i komunikacije. Deo je i „Protok” podcast tima, sa kojim zajedno uči, povezuje ljude i priča priče kako tehnologija i bizni utiču na naše društvo. „Protok” podcast pobednik je u kategoriji podcasta na „Media Jam” hakatonu, koji je organizovan u okviru USAID projekta jačanja okruženja za održivost medija.

„Vidimo se u Pomaku ako želiš da budeš u proToku”, poručuje Mina, predstavnica „Protok” podcasta.

MeetUp organizuje Timočki Omladinski Centar, a u okviru projekata „Think outside the box”, podržanog od strane ambasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub