ВестиЈеднодневна радионица „Потенцијал podcasta за нове медије и предузетнике” 4. маја у...

Једнодневна радионица „Потенцијал podcasta за нове медије и предузетнике” 4. маја у Простору за ПОМАK

MeetUp — Потенцијал podcasta за нове медије и предузетнике

У суботу, 4. маја 2019. године, у 17 часова, Простор за ПОМАK угостиће Мину Стефановић, представницу „Проток” podcasta који је победник IREX-овог пројекта Strengthening Media.

На meetup-у ће се говорити о podcastu као медију али и његовом потенцијалу за предузетнике и фриленсере, и како могу да искористе аудио и видео форму да дају вредност заједници и повећају своју видљивост код потенцијалних купаца и клијената.

„Проток” podcast је настао као део групе ентузијаста из компаније HTEC Group и бави се темама како технологија и бизнис утичу на наше друштво и на наше свакодневне животе. Иза себе већ имају десетину епизода на теме blockchain-а, вештачке интелигениције, проширене реалности, преквалификације у ИТ сектор, али и како скалирати бизнис и које су новине за PHP програмски језик.

Пројекат „Одрживи медији” који IREX спроводи има за циљ да подржи нове и одрживе медије и реализује се кроз радионице, у ImpactHub-у, који су резултирали хакатоном. Хакатон је одржан у Београду априла, а „Проток” је однео прво место. Подршка кроз програм коју „Проток” добија подразумева тромесечно менторство у Hub-у и простор за снимање и рад, као и путовање на Podcast Day у Лондон јуна, где ће се тим упознати са добрим праксама и примерима како функционишу светски podcasti.

Kао и до сада учешће је бесплатно, али због ограниченог броја места неопходно је да резервишете своје место попуњавањем кратког пријавног формулара.

О предавачу:

Мина Стефановић је економисткиња, активисткиња, запослена у компанији HTEC Group кроз који је прошла кроз различите улоге — од регрутације и HR до писања пројеката и комуникације. Део је и „Проток” podcast тима, са којим заједно учи, повезује људе и прича приче како технологија и бизни утичу на наше друштво. „Проток” podcast победник је у категорији podcasta на „Media Jam” хакатону, који је организован у оквиру USAID пројекта јачања окружења за одрживост медија.

„Видимо се у Помаку ако желиш да будеш у проТоку”, поручује Мина, представница „Проток” podcasta.

MeetUp организује Тимочки Омладински Центар, а у оквиру пројеката „Think outside the box”, подржаног од стране амбасаде Сједињених Америчких држава у Србији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб