ВестиЈКП „Тимок – одржавање” уручило саднице белог јасена зајечарским школама и вртићима...

ЈКП „Тимок – одржавање” уручило саднице белог јасена зајечарским школама и вртићима у оквиру акције „Посади свој хлад”

Јавно комунално предузеће „Тимок – одржавање“ у Зајечару добило је 100 садница белог јасена, у оквиру еколошке акције „Посади свој хлад”. Тим поводом, данас су зајечарским школама и вртићима уручене саднице.

По 10 садница белог јасена уручено је вртићу „Свитац“ и ОШ „Хајдук Вељко“ у Зајечару.

Зајечарски малишани заједно са васпитачицама посадили су своје дрво у дворишту вртића „Свитац“ и на тај начин учествовали у овој еколошкој акцији.

„Захваљујемо се ЈКП „Тимок одржавању“ на овим садницама. Са задовољством се укључујемо у велику еколошку акцију „Посади свој хлад“. Важно нам је подизање свести сваког појединца на тему очувања животне средине и екологије. Ми са децом током године радимо на различитим садржајима на тему екологије и ово је прилика коју користимо да дамо директан утицај зарад бољег и здравијег сутра за све нас“, поручила је Тања Јовановић, директорка Предшколске установе „Ђулићи“ у Зајечару.

У Основној школи „Хајдук Вељко“ саднице белог јасена посадили су осмаци.

„Драго ми је што смо добили ову донацију, а ја сам се одлучила да одаберем ученике осмих разреда како би засадили ове саднице. Када се некад за 10, 15 година буду окупили да славе своју малу матуру, видеће колико је за то време њихово дрво израсло и колики је њихов хлад“, каже Сузана Крстић, директорка ОШ „Хајдук Вељко“ у Зајечару.

Зајечар је један од 100 градова и општина у Србији који је добио ову донацију.

„У питању је 100 садница сертификованог двогодишњег белог јасена које су заинтересовани грађани могли да преузму и да посаде на свом поседу, у свом окружењу. Пола од тог броја смо наменили сеоским и градским школама, али и вртићима, јер је приоритет да се најмлађи укључе у ову акцију како би се код њих развијала свест о заштити и унапређењу средине. Садница белог јасена расте 30 до 40 метара висине, док је ширина крошње од 10 до 15 метара. Има разгранат широк корен, па је потребно оставити доста простора и удаљеност од објекта“, рекла је Јасмина Басалић, шеф Службе „Зеленила“ ЈКП „Тимок одржавање“.

Акцију „Посади свој хлад“ организизује невладина организација „Зелени развојни центар“ у сарадњи са друштвено-орговориним компанијама и фондацијама који су донатори ових садница, а ова акција се по трећи пут реализује у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб