Тимочка КрајинаЗајечар"JYSK за мој зелени град" - Обновљен кошаркашки терен и школско двориште...

„JYSK за мој зелени град“ – Обновљен кошаркашки терен и школско двориште у Зајечару: Деца у Економско-трговинској школи заиграће на новом кошаркашком терену

Економско-трговинска школа у Зајечару свечано је отворила реновирани кошаркашки терен, захваљујући иницијативи запослених у компанији JYSK.

Поред донација такмичарских лопти, реконструкција је обухватала и постављање модерних кошаркашких табли, обнову трибина, инсталацију нових канти за смеће и постављање сунцобрана на терену.

Тог истог дана, ђаци ове школе, заједно са својим наставницима и представницима компаније JYSK, обогатили су и школско двориште садњом прелепих туја и врба.

Акција уређења терена, као и донација садница, део је свеобухватног пројекта „JYSK за мој зелени град“, који има за циљ подизање еколошке свести, подстицање здравих навика и унапређење квалитета живота како међу ђацима, тако и међу свим грађанима.

Овај терен носи дугу традицију још од 1987. године, када је организован први „ЛЕБас“ кошаркашки турнир који се до данас одржава. Поред неговања богатог наслеђа школе, овом акцијом деца се усмеравају на здрав живот уз спорт и боравак на отвореном, а свима који користе ово игралиште поручује се да наставе бављење спортом.

„Поносни смо што смо као запослени у продавници у Зајечару уз помоћ пројекта ‘JYSK за мој зелени град’ могли да дамо мали, али значајан допринос у граду у којем и сами живимо и радимо. Драго нам је да можемо да промовишемо спорт, здрав живот и значај зеленила, али и да децу подстакнемо на бригу о животној средини и дружење. Овим пројектом у Зајечару настављамо низ успешних пројеката које JYSK спроводи широм Србије“ изјавила је Милена Витановић, сторе манаџерка JYSK продавнице у Зајечару.

Деци су такође уручене и лопте, као и сунцобрани, како би њихови турнири били употпуњени. Иако је терен намењен средњошколцима, биће отворен за све грађане који желе да проводе време на отвореном и граде кошаркашке снове.

Представник кошаркашког клуба „Младост“ Зајечар упутио је велику захвалност запосленима компаније JYSK и важну поруку младима.

„Веома ми је драго да је JYSK у акцији ‘JYSK за мој зелени град’ изабрао Зајечар и наш клуб. Лепо је видети пуно деце која учествују у акцијама где се потенцира на сређивању, чишћењу и уређивању паркова и игралишта. Прекопотребно је пробудити свест код омладине да чувају нашу зелену планету“ рекао је Милан Вељковић у име КК „Младост 019“ Зајечар.

Новоуређени терен ће постати не само место спортских надметања већ и инспирација за будуће генерације, подсећајући их на важност активног живота и бриге о животној средини.

Овим успешним примером сарадње, JYSK планира наставак сличних акција широм Србије, подстичући заједнице да се активно укључе, а како би показао колико цени овакве иницијативе и труд својих запослених, сви укључени у пројекат награђени су и додатним слободним даном.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб