Киша понегде, променљиво облачно, до 27 степени

Град Зајечар — Центар

У Србији променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, који ће локално бити обилнији уз краткотрајну појаву града, нарочито у другом делу дана. Ветар ће бити слаб, променљив, у кошавском подручју слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од 13 до 17 степени, највиша од 21 до 27 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 14, максимална дневна око 24 степена. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра облачно. Најнижа температура 12, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу проузроковати тегобе код већине хронично оболелих, а нарочито код цереброваскуларних болесника и особа са дисајним проблемима.

Главобоља, реуматски болови и раздражљивост су могуће метеоропатске реакције.

Додатан опрез је неопходан учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица. 

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 420 минута; на Шиду 240; на Хоргошу 120 минута.