Кишни период се наставља, до 24 степена

Град Зајечар – Киша

У Србији умерено до потпуно облачно и свежије са кишом, пљусковима и грмљавином, уз слаб до умерен северозападни ветар. На северу и северозападу Војводине суво са сунчаним интервалима. Ветар слаб до умерен, северозападни. Најнижа температура од 12 до 17 степени, највиша од 18 до 24 степена.

У Зајечару променљиво облачно уз кишу. Минимална температура 15, максимална дневна око 21 степен. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 10, највиша до 21 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Хроничним болесницима и метеоропатама се саветује опрез услед очекиваних биометеоролошких прилика.

Најизраженије тегобе могу осетитити астматичари и цереброваскуларни болесници.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље, раздражљивости и поспаности.

Додатна пажња се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица. 

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 60 минута.