Timočka KrajinaKo može da obeleži svoje proizvode i usluge žigom „Balcanica Superior“?

Ko može da obeleži svoje proizvode i usluge žigom „Balcanica Superior“?

„Balcanica Superior” — Regionalni brend istočne Srbije

Najstariji žigovi koji su registrovani i još uvek su u važnosti na teritoriji Republike Srbije su registrovani pre tačno sto godina, a to su između ostalih Žilet, Mercedes, Varta i Ford. Najstariji domaći žigovi registrovani su pre oko 70 godina, a to su Jekoderm i Merimin dečiji sapun. Pre četiri godine registrovan je i prvi regionalni brend u Srbiji i to kao žig garancije – Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“.

Regionalni brend istoče Srbije „Balcanica Superior“ i status „Sertifikovani partner“ mogu da koriste kompanije i seoska turistička domaćinstva koja pružaju usluge smeštaja i pripremanja hrane ili imaju proizvode sa jasnim regionalnim karakterom i koje ispune definisane kriterijume brenda.

Od novembra 2018. do danas, ovaj status je stekao 21 Sertifikovani partner – hoteli, restorani, vinarije, destilerije, proizvođači meda, čajeva, tekstila i proizvoda od drveta.

Sertifikovani partneri Brenda su: “Timomed” – Knjaževac, „Adonis“ – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac, “SCS Plus” – Knjaževac, Etno dućan „Đurđić“ iz Sokobanje, Vinarije „RAJ“, „Matalj“ i „Mikić“ iz Negotina i „Gamanović“ iz Kladova, hoteli “Albo“ iz Bora i „Đerdap“ iz Kladova, „Atrijum“ Apartmani iz Kladova, restorani “Župan” – Sokobanja, „Jezero“ – Kladovo, Irish Pub „Rivendell“ i Kafe-poslastičara „Stella Lux“ iz Zaječara, Etno selo „Zlatni Domaćin“ – Negotin, destilerije “Frutimo” – Knjaževac i „Glikerija“ iz Kladova, Pivnice „C’est La Vie“ – Rajac i „Jovanović“ iz Rogljeva.

Za više informacija, posetite balcanicasuperior.rs.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub