Тимочка КрајинаКо може да обележи своје производе и услуге жигом „Balcanica Superior“?

Ко може да обележи своје производе и услуге жигом „Balcanica Superior“?

„Balcanica Superior” — Регионални бренд источне Србије

Најстарији жигови који су регистровани и још увек су у важности на територији Републике Србије су регистровани пре тачно сто година, а то су између осталих Жилет, Мерцедес, Варта и Форд. Најстарији домаћи жигови регистровани су пре око 70 година, а то су Јекодерм и Меримин дечији сапун. Пре четири године регистрован је и први регионални бренд у Србији и то као жиг гаранције – Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior“.

Регионални бренд источе Србије „Balcanica Superior“ и статус „Сертификовани партнер“ могу да користе компаније и сеоска туристичка домаћинства која пружају услуге смештаја и припремања хране или имају производе са јасним регионалним карактером и које испуне дефинисане критеријуме бренда.

Од новембра 2018. до данас, овај статус је стекао 21 Сертификовани партнер – хотели, ресторани, винарије, дестилерије, произвођачи меда, чајева, текстила и производа од дрвета.

Сертификовани партнери Бренда су: “Тимомед” – Књажевац, „Адонис“ – Сокобања, “МДС” – Књажевац, “СЦС Плус” – Књажевац, Етно дућан „Ђурђић“ из Сокобање, Винарије „РАЈ“, „Матаљ“ и „Микић“ из Неготина и „Гамановић“ из Кладова, хотели “Албо“ из Бора и „Ђердап“ из Кладова, „Атријум“ Апартмани из Кладова, ресторани “Жупан” – Сокобања, „Језеро“ – Кладово, Irish Pub „Ривенделл“ и Кафе-посластичара „Стелла Луx“ из Зајечара, Етно село „Златни Домаћин“ – Неготин, дестилерије “Фрутимо” – Књажевац и „Гликерија“ из Кладова, Пивнице „C’est La Vie“ – Рајац и „Јовановић“ из Рогљева.

За више информација, посетите balcanicasuperior.rs.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,493ПратилацаЛајкуј
4,233ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб