Ко може да обележи своје производе и услуге жигом „Balcanica Superior“?

„Balcanica Superior” — Регионални бренд источне Србије

Најстарији жигови који су регистровани и још увек су у важности на територији Републике Србије су регистровани пре тачно сто година, а то су између осталих Жилет, Мерцедес, Варта и Форд. Најстарији домаћи жигови регистровани су пре око 70 година, а то су Јекодерм и Меримин дечији сапун. Пре четири године регистрован је и први регионални бренд у Србији и то као жиг гаранције – Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior“.

Регионални бренд источе Србије „Balcanica Superior“ и статус „Сертификовани партнер“ могу да користе компаније и сеоска туристичка домаћинства која пружају услуге смештаја и припремања хране или имају производе са јасним регионалним карактером и које испуне дефинисане критеријуме бренда.

Од новембра 2018. до данас, овај статус је стекао 21 Сертификовани партнер – хотели, ресторани, винарије, дестилерије, произвођачи меда, чајева, текстила и производа од дрвета.

Сертификовани партнери Бренда су: “Тимомед” – Књажевац, „Адонис“ – Сокобања, “МДС” – Књажевац, “СЦС Плус” – Књажевац, Етно дућан „Ђурђић“ из Сокобање, Винарије „РАЈ“, „Матаљ“ и „Микић“ из Неготина и „Гамановић“ из Кладова, хотели “Албо“ из Бора и „Ђердап“ из Кладова, „Атријум“ Апартмани из Кладова, ресторани “Жупан” – Сокобања, „Језеро“ – Кладово, Irish Pub „Ривенделл“ и Кафе-посластичара „Стелла Луx“ из Зајечара, Етно село „Златни Домаћин“ – Неготин, дестилерије “Фрутимо” – Књажевац и „Гликерија“ из Кладова, Пивнице „C’est La Vie“ – Рајац и „Јовановић“ из Рогљева.

За више информација, посетите balcanicasuperior.rs.