Timočka KrajinaBorKompanija „Serbia ZiJin Mining” donirala kombinovano vozilo Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi”...

Kompanija „Serbia ZiJin Mining” donirala kombinovano vozilo Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi” u Boru

Kompanija „Serbia ZiJin Mining” donirala kombinovano vozilo Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi” u Boru
Foto: Serbia ZiJin Mining

Kompanija „Serbia ZiJin Mining” donirala je novo, savremeno kombinovano vozilo, Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi” u Boru.

Ceremoniji primopredaje ključeva novog vozila, koja je upriličena ispred istoimenog vrtića u Boru, osim predstavnika predškolske ustanove i kompanije „Serbia ZiJin Mining” prisustvovali su i predstavnici Grada Bora.

Ovom prilikom mališani iz vrtića „Boško Buha” nagradili su predstavnike kompanije prigodnom priredbom, igrama i pesmicama na kineskom jeziku.

Ključeve novog vozila direktorki Predškolske ustanove za decu „Bambi” Ljiljani Radičević uručio je Jang Juankun, zamenik generalnog direktora kompanije „Serbia ZiJin Mining”.

On je na prigodnoj ceremoniji upriličenoj ovom prilikom istakao da „Serbia ZiJin Mining” društveno odgovorna kompanija koja brine o potrebama lokalne zajednice i podsetio na projekte koje je kompanija realizovala ove godine u cilju poboljšanja obrazovanja dece u Boru.

„Srećni smo što ovom donacijom možemo da učinimo da uslovi rada u Predškolskoj ustanovi za decu ’Bambi’ u Boru budu bolji. Velika nam je čast što možemo da budemo deo dečijeg odrastanja, jer smatramo da su deca budućnost svake porodice, budućnost svake države. Kompanija je, ove godine, započela realizaciju brojnih programa kako bi borski mališani, đaci, studenti imali kvalitetnije obrazovanje. U saradnji sa Udruženjem roditelja ’Bebironče’ opremili smo vrtić ’Boško Buha’ novim nameštajem, donirali smo udžbenike učenicima starijih razreda osnovnih škola i školske torbe svim osnovcima, pomogli srednjoškolcima organizaciju stručne ekskurzije i omogućili studentima da u našoj kompaniji obavljaju stručnu praksu. Podržali smo i sportske klubove kako bismo deci omogućili da se zdravije razvijaju”, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije „Serbia ZiJin Mining” Jang Juankun i istakao da će ovi programi biće nastavljeni i u budućnosti.

Vrednost ove donacije je blizu tri miliona dinara, i ona je samo deo programa pomoći ove kompanije, kojim je u razvoj društvene zajednice, uloženo blizu 350 miliona dinara. Zaposleni u kompaniji „Serbia ZiJin Mining” nastaviće da rade za dobrobit zajednice.

U ime dece, roditelja i vaspitača, direktorka predškolske ustanove „Bambi” Ljiljana Radičević, zahvalila se za vrednu donaciju i istakla da će vozilo biti na usluzi svim obdaništima u Boru i od velike koristi za prevoz materijala i opreme do šest vrtića koliko njih posluje u sastavu Ustanove.

„Želim da se zahvalim kompaniji ’Serbia ZiJin Mining’ na donaciji ovoj drugoj po redu donaciji, jer je kompanija u saradnji sa Udruženjem roditelja ’Bebironče’, već opremila nameštajem vrtić ’Boško Buha’. Ovim gestom i vrednim poklonom kompanija ’Serbia ZiJin Mining’ pokazala je ponovo da je društveno odgovorna kompanija koja prepoznaje naše potrebe. Vozilo koje smo dobili na poklon podići će kvalitet rada i usluga predškolske ustanove ’Bambi’. Koristićemo ga za prevoz ljudi, opreme i materijala, i zaista će nam koristiti jer su nam vrtići razuđeni po celom gradu. Imamo vrtić u Brestovačkoj Banji, kao i u naselju Brezonik. Zahvaljujem se u svoje lično, kao i u ime zaposlenih i 1.200 mališana koji borave u Ustanovi, među kojima su i deca, državljani Narodne republike Kine”, kazala je Radičević.

U ime grada Bora, kompaniji se na donaciji zahvalio i pomoćnik gradonačelnika za javne ustanove Boban Stojanović.

„Želim da se zahvalim kompaniji i direktoru na ovako srdačnom poklonu i akciji koju su sproveli kako bi obezbedili donaciju ovoj Ustanovi. Oni to rade u kontinuitetu i ja bih voleo da se to nastavi i u narednom periodu, a grad Bor će dati sve od sebe da podrži i ovakvu saradnju istakne na najviši mogući nivo”, rekao je pomoćnik gradonačelnika zadužen za javne ustanove, Boban Stojanović.

Predstavnicima kompanije „Serbia ZiJin Mining” direktorka Predškolske ustanove za decu „Bambi” uručila je zahvalnice.

U znak zahvalnosti mališani iz vrtića „Boško Buha” nagradili su predstavnike kompanije prigodnom priredbom na kineskom jeziku.

Pesmicama na kineskom jeziku, ali i porukama zahvalnosti, deca su izmamila osmehe svih prisutnih. Dečiji nastup nagrađen je gromoglasnim aplauzom, a predstavnici kompanije darivali su ih slatkišima.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub