ВестиКонцертом двојице виртоуза, флаутисте Љубише Јовановића и пијанисте Александра Сердара, почело „Зајечарско...

Концертом двојице виртоуза, флаутисте Љубише Јовановића и пијанисте Александра Сердара, почело „Зајечарско музичко пролеће”

концертом двојице виртоуза, флаутисте Љубише Јовановића и пијанисте Александра Сердара, почело „Зајечарско музичко пролеће”

Фантастичним концертом двојице виртоуза, флаутисте Љубише Јовановића и пијанисте Александра Сердара, у зајечарском позоришту почело је „Зајечарско музичко пролеће” које ће трајати до 21. јуна.

На отварању нове манифестације класичне музике, Владимир Ђуричић, директор Позоришта је изразио наду да ће ова манифестација прерасти у музички фестивал, уколико добије подршку оснивача, Града Зајечара, Министарства културе и спонзора.

Љубиша Јовановић је истакао да је деценијама везан за Зајечар и да је срећан што започиње нешто лепо. Он је нагласио да сваки наступ са Сашом Сердаром доживљава као дар са неба и захвалио директору зајечарског театра и свим пријатељима манифестације што су му омогућили дар са неба.

Публика је уживала у наступу музичара светског формата који су извели дела Баха, Хендла, Чајковског, Скарлатија и наградила их громогласним аплаузом.

Љубиша Јовановић је дипломирао и магистрирао у Београду, а усавршавао се у Паризу и Базелу. Редовни је професор на Факултету музичке уметности у Београду и на музичкој академији на Цетињу. Добитник је најпрестижнијих награда и друштвених признања. Одржао је више од 1.500 концерата у 37 земаља.

Александар Сердар је након завршених студија у Новом Саду наставио школовање у Америци и Италији. Као млад пијаниста учествовао је на бројним интернационалним такмичењима и добитник је најпрестижнијих награда. Наступао је у готово свим европским земљама, Северној и Јужној Америци, у Мароку, Либану, Израелу, на Тајланду и у Јапану. Редовни је професор на Факултету музичке уметности у Београду и на Факултету уметности у Нишу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб