ВестиКорона у Зајечару: 18 новоинфицираних, преминуле још две особе

Корона у Зајечару: 18 новоинфицираних, преминуле још две особе

Град Зајечар: Статистички подаци о вирусу COVID-19

На основу 39 обрађених PCR тестова, у последња 24 часа, на територији града Зајечара потврђено је осамнаест нових COVID-19 позитивних лица (46% од броја тестираних).

Од овог броја 6 особа су женског и 12 мушког пола, старости од 13 до 60 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 5.682 теста, док се резултати чекају за још 51 тестирану особу.

У овом броју, до сада обрађених тестова, 562 (скоро 10% укупног броја) су показала позитиван тест (252 женска лица и 310 мушка) од чега 430 више немају позитиван налаз PCR теста.

На Инфективном одељењу смештено је 25 пацијената, а на Грудном одељењу (које је јуче претворено у ковид болницу) још 2 новооболела. У току је пријем нових пацијената.

У КЦ „Ниш” транспортован је један пацијент.

У последња 24 сата, нажалост, преминула су још двојица грађана од последица ове инфекције.

„Још једном, као Штаб за ванредне ситуације града, напомињемо да је у току пик трећег таласа инфекције и молимо да се уздржите, у наредних десетак дана, било каквих беспотребних контаката и поштујете прописане мере у случају потребе за истима”, кажу у Штабу за ванредне ситуације.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб