Timočka Timočka
Početna / Vesti / Korona u Zaječaru: Dva smrtna ishoda i još 37 inficiranih lica
Grad Zaječar: Statistički podaci o virusu COVID-19

Korona u Zaječaru: Dva smrtna ishoda i još 37 inficiranih lica

Na osnovu 59 obrađenih PCR testova, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara potvrđeno je 37 novih COVID-19 pozitivnih lica (63% od broja testiranih).

Od ovog broja 18 osoba je ženskog i 19 muškog pola, starosti 10 do 70 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6.065 PCR i AG uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 94 ranije testiranih.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 28 (6 prijema, 3 otpusta i 2 prebačaja na Grudno odeljenje) pacijenata, a na Grudnom odeljenju 19 pacijenata (9 prijema i ni jedan otpust).

U toku jučerašnjeg dana još dva pacijenta transportovana su u KC „Niš”.

U poslednja 24 časa, kao posledica COVID-19 infekcije, nastupila su i dva smrtna ishoda u ZC „Zaječar” (Grudno odeljenje).

Ukupan broj dosad inficiranih građana je 747 (od čega 297 samo u periodu 01-18/19.11.2020), a broj onih koji više nemaju pozitivan nalaz je 443.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

ŠVS grada, na obraćanje Unije prosvetnih radnika oko prelaska škola na onlajn nastavu, napominje da to nije u njegovoj zakonskoj nadležnosti, te da je u Zaječaru vanredna situacija na snazi više od tri meseca. Sva odeljenja u kojima je potvrđeno zaražavanje učenika virusom COVID-19, po saznanjima koja ŠVS ima, prešla su na ovaj vid nastave.

Sve škole u gradu snabdevene su, i snabdevaju se, dovoljnim količinama sredstava za higijenu i dezinfekciju, opremom za detekciju temperature (infrared toplomerima) i dezinfekciju škola. U svim školama određene su posebne prostorije za izolaciju učenika, do dolaska roditelja ili staratelja, u slučaju detekcije simptoma COVID-19 infekcije.

Takođe se mole roditelji da deci, pre polaska u školu, provere pored temperature i opšte stanje (malaksalost, bolove u zglobovima, čulo ukusa i mirusa i sl.) i da decu, sa simptomima, ne šalju u školu.

„Epidemiološka situacija je sve teža i izuzetno ozbiljna te Vas molimo da, sebe radi i održanja zdravstvenog sistema našeg grada, poštujete sve propisane mere, maksimalno izbegavate bilo kakva okupljanja, druženja i nepotrebne kontakte i na pojavu bilo kog od simptoma COVID-19 infekcije kontaktirate kovid ambulantu ZC ’Zaječar’ ili ZZJZ ’Timok’ u Zaječaru”, kaže se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Možda će Vas zanimati

Radovi na vodovodnoj mreži

Rekonstrukcija vodovodne mreže: Nekoliko ulica u Zaječaru bez vode

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže danas, 1. marta, bez vode će danas biti nekoliko ulica u …

Negotin: Sportski rekviziti i igračke za najmlađe

Dalibor Mašić, član Opštinskog veća za sport i omladinu i Marko Vučinić, predsednik Sportskog saveza …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica