Летњи дан и првог дана викенда, а онда преокрет

Јесен, дрвеће

У Србији претежно сунчано и топло, само ће ујутру по котлинама, долинама и висоравнима југозападне и јужне Србије бити краткотрајне магле. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура од 4 до 14, највиша од 25 до 30 степени.

У Србији ће у недељу доћи до јачег наоблачења с кишом, локалним пљусковима, јаким северозападним ветром и падом температуре, које ће ујутро и пре подне захватити северне и западне крајеве Србије, а по подне и увече ће се проширити на целу земљу. У понедељак се очекује умерено облачно, суво и свеже.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 10, максимална дневна око 26 степени. Дуваће умерен ветар, источног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 5, највиша до 28 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике утицаће неповољно на хронично оболеле, а најизраженије тегобе могу осетити кардиоваскуларни, цереброваскуларни болесници и астматичари.

Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима.

Учесницима у саобраћају се саветује повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 90 минута; на Батровцима 180 минута.