Лето се наставља уз високе температуре

Природа, природни пејзаж

У Србији претежно сунчано и топло уз могућу краткотрајну маглу ујутро по котлинама југозападне Србије, као и на Пештерској висоравни. Локални развој облачности очекује се у планинским пределима, уз краткотрајну кишу или пљусак. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак северни и североисточни. Најнижа температура од 15 до 22, највиша од 33 до 36 степени.

У Зајечару сунчано и веома топло, поподне уз могућност локалног наоблачења. Минимална температура 19, максимална дневна око 34 степена. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 20, највиша до 35 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставља се повољан утицај биометеоролошких прилика на већину хронично оболелих.

Благи опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и поремећаја сна.

Неопходна је адекватна заштита од UV зрачења.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничним прелазима Прешево и Гостун на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу и Келебији 60 минута.