Тимочка КрајинаЗајечарМанифестација „Музеји за 10” у Зајечару до 20. маја: Манифестацију отвара изложба...

Манифестација „Музеји за 10” у Зајечару до 20. маја: Манифестацију отвара изложба дела Милене Павловић Барили

Манифестација „Музеји за 10” – Изложба „Пут у снове” у Народном музеју Зајечар

Народни музеј „Зајечар” и ове године учествује у Манифестацији „Музеји за 10”, која се осми пут, у преко 56 градова и на 170 локација одржава у Србији под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и координацијом је Националног комитета Међународног савета музеја – ИЦОМ Србија.

Манифестација траје од 14. до 20. маја 2022.

У суботу, 14. маја биће обележена Европска ноћ музеја изложбом ликовних дела и личних предмета под називом „Пут у снове” чувене српске сликарке Милене Павловић Барили. Изложба ће бити отворена у галерији зајечарског Народног музеја у 19:00 часова.

У уторак, 17. маја у галерији Радул-беговог конака у Зајечару, у 19:00 часова, биће отворена изложба дигиталних принтова проф. Горана Јанићијевића „РЕ-КРЕАЦИЈЕ”.

За завршетак Манифестације у петак, 20. маја од 12:00 сати, на археолошком локалитету Феликс Ромулијана, биће приређена документарна изложба „Ромулина кућа – Од Диониса до Христа”, аутора Маје Живић, др археологије.

Током трајања Манифестације „Музеји за 10” улаз ће бити бесплатан за све посетиоце.

„Придружите нам се и откријте невероватну моћ музеја Србије”, наводе из Народног музеја „Зајечар”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб