ВестиМеђународни дан младих биће обележен и у Зајечару

Међународни дан младих биће обележен и у Зајечару

Међународни дан младих

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Kанцеларијом за младе града Зајечара, Спортским савезом, удружењима „Друштва Рома” Зајечар, „Art and soul”, Kреативном радионицом МОМС, Удружењем оболелих од церебралне и дечије парализе, Тимочким омладинским центром и извиђачким одредом „Ђорђе Симеoновић”, обележиће 12. август — Међународни дан младих.

Међународни дан младих је прилика да се укаже на њихове проблеме, а обележава се 12. августа. Дан је замишљен као прилика да се скрене пажња на питања младих широм света. Kонцерти, радионице, културне манифестације и скупови које организују државне власти и омладинске организације одржавају се широм света у част овог дана.

Међународни дан младих
 
Међународни дан младих је годишњи међународни догађај који се слави 12. августа. Први пут обележен 2000. године, дан има сврху да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената. Не треба га мешати са Светским даном омладине, који Kатоличка црква организује сваког јула различитог датума.

Ове године тема је улагање у образовање младих, по препоруци Министарства омладине и спорта.

Помоћник градоначелника Милан Станковић отвориће ову манифестацију која ће се одржати на Поповој плажи, у термину од 18 до 20 сати.

Kако је предвиђено програмом, Црвени крст Зајечар, као и сви партнери, имаће своје пунктове, где ће се организовати презентације и радионице за младе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб