Тимочка КрајинаЗајечарМеђународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва - "АРТ ЗОНА ЗА СВЕ"...

Међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва – „АРТ ЗОНА ЗА СВЕ“ окупила у Зајечару преко 100 учесника

Протекла недеља у Зајечару, била је посвећена седмом Међународном инклузивном фестивалу дечијег и омладинског стваралаштва – „АРТ ЗОНА ЗА СВЕ“.

Фестивал је у периоду од 24 до 28. августа 2023. окупио око 100 учесника из Бугарске, Хрватске, Северне Македоније и Србије.

У току фестивала, млади са сметњама у развоју и инвалидитетом и млади из опште популације заједно су учили и примењивали научено кроз Малу школу филма коју је водила продуценткиња Наталија Лола Лазић и радионицу „Лутком до знања“ коју је водила Марија Бастић. Презентација бренда „Богиарт“ из Беле Цркве и изложба Теодоре Радовановић и полазника Арт радионице зајечарског „Дечијег центра“ указали су на потенцијале којима се мора посветити континуирана пажња, како не би остали учаурени у њима.

Разноврсност програма фестивала уз изложбе, концерт, предстве, аниматоре који су се дружили са малишанима на Тргу ослобођења у Зајечару, привукла је више стотина грађана. Као продукт вишемесечног рада и рада на фестивалу, настала је представа „Дечак из воде“ у којој је играло 45 учесника.

На конференцији за новинаре представљене су активности пројекта „У корак са инклузијом,“ који Дечији центар у Зајечару реализује кроз програм Ерасмус + са партнерима из Видина, Скопља и Ријеке, а уз подршку Фондације Темпус, која је уједно финансијски подржала „АРТ ЗОНУ ЗА СВЕ“.

Подршку фестивалу седму годину заредом пружило је Министарство културе а две године то чини Реконструкција женски фонд.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб