Тимочка КрајинаЗајечарУ зајечарком театру одиграна претпремијера представе “Русалка“

У зајечарком театру одиграна претпремијера представе “Русалка“

У зајечарком театру одиграна је претпремијера представе “Русалка“ по тексту и у режији Весне Станковић.

Овај позоришни комад о влашкој магији завирује у обичаје, веровања и древне магијске ритуале Влаха из источне Србије али на духовит начин, тако да је насмејао али и заинтригирао публику на претпремијери, да ли је у питању обично празноверје или ипак “постоји нешто”.

Како истиче ауторка Весна Станковић, временом нам другачији начин живота, поимања овостраног и оностраног, живих и мртвих, обичаја и веровања, постају прихватљиви, природни, нормални.

У представи “Русалка” Играју зајечарски глумци: Ана Бретшнајдер, Наташа Петровић, Милош Танасковић, Јелена Рајић, Бранислав Мијатовић и Габријел Бећаревић, који су и овога пута били на висини задатка.

Премијера ове одличне представе је 29. септембра 2023                                    .

Реализацију позоришног комада о влашкој магији финансијски је подржала Европска унија преко Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб