Тимочка КрајинаЗајечарМилорад Вучковић нови председник ФК "Тимок 1919"

Милорад Вучковић нови председник ФК „Тимок 1919“

Милорад Вучковић нови је председник зајечарског Фудбалског клуба „Тимок 1919“, одлучено је на Избоној скупштини овог клуба, која је одржана у Великој сали Градске управе у Зајечару.

Присутнима се обратио Бранимир Ђорђевић који је функцију председника клуба обављао претходне четири године и који се овом приликом захвалио својим досадашњим сарадницима Ивану Вучковићу, Стефану Младеновићу и др Славиши Костићу. Ђорђевић је позвао најстаријег члана скупштине Радишу Николића да преузме реч представи Дневни ред.

На дневном реду је било осам тачака, а гласала су 32 члана:

1. Избор записничара
2. Избор оверивача записника
3. Избор новог статута
4. Избор председника клуба
5. Избор генералног директора клуба
6. Избор извршног одбора
7. Избор надзорног одбора
8. Текућа питања

Већина тачака дневног реда је једногласно усвојена али је у избору чланова извршног и надзорног одбора било и уздржаних.

За записничара је изабран Душан Спасић, а за оверивача записника изабрани су Миљан Живић и Дамир Стаменковић. Након усвајања новог статута по најновијим стандардима на четворогодишњи мандат за председника Фудбалског клуба „Тимок 1919“ већином гласова је изабран зајечарски привредник, власник апотеке „Унипром М“ и дугогодишњи спортски радник Миорад Вучковић.

Функцију Генералног директора клуба обављаће Дејан Игњатовић, који је до сада обављао функцију секретара у Фудбалском савезу Града Зајечара.

За чланове Извршног одбора изабрани су: Милорад Вучковић, Душан Спасић, Ненад Петровић, Иван Ристић, Срђан Соколовић и Раде Дошеновић док су за чланове Надзорног одбора изабрани Иван Живковић, Марко Минић и Марко Ђуричић.

Код 8. тачке Дневног реда (Текућа питања) присутне је интересовало које ће функције у будуће обављати Бранимир Ђорђевић и Иван Вучковић који су у сезони 2018/2019 спасили Тимок од гашења, 2020/2021 из Зоне „Исток“ ушли у Српску лигу „Исток“ а 2021/2022 заиграли у Првој лиги Србије.

Новоизабрани председник Милорад Вучковић је објаснио да ће Извршни одбор у наредним данима заседати и изабрати Спортског директора и Генералног секретара клуба.

„Трећи пут сам већ званично у клубу, а једном сам већ био председник, пре тога сам био генерални директор клуба. То је било у периоду када је ‘Тимок’ играо бараж са ‘Телеоптиком’ за улазак у Прву лигу. Планови су најпре стабилизација клуба што је најбитније, па рад са млађим селекцијама. Желимо да ‘Тимок’ и Зајечар постану Регионални центар за фудбал, како би окупили све младе из Тимочке Крајине који желе да се докажу и да играју у једном професионалном клубу као што је ‘Тимок’. У овом мандату од четири године покушаћемо да се вратимо у Прву лигу. Захваљујући помоћи државе, добићемо нов стадион следеће године и надамо се да ће овде бити фудбалски центар источне Србије. У веома смо незавидној ситуацији тренутно, прелазни рок је до 15. септембра. Крећемо одмах у проналазак нових фудбалера како би ове године стабилизовали клуб и да покушамо нешто да направимо за наредни период“, истакао је Вучковић.

Вучковић је нагласио да су Бранимир Ђорђевић и Иван Вучковић потребни клубу и да ће се наставити сарадња између старог и новог руководства.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

2 КОМЕНТАРА

  1. Napraviti jedan internat za decu iz timočke krqljine ,srediti pomoćna igrališta i odrzavati ih ,ne mora Timok da igra super ligu u prvih pet šest godina ali drugu bi morao ali sa igračima iz ovog kraja

Тема је затворена за коментаре

2 КОМЕНТАРА

  1. Napraviti jedan internat za decu iz timočke krqljine ,srediti pomoćna igrališta i odrzavati ih ,ne mora Timok da igra super ligu u prvih pet šest godina ali drugu bi morao ali sa igračima iz ovog kraja

Тема је затворена за коментаре

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб