ДруштвоВремеПроменљиво облачно, понегде јаке временске непогоде

Променљиво облачно, понегде јаке временске непогоде

Облачно, мушкарац носи кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно и свежије време, местимично са кишом, пљусковима са грмљавином. После подне и увече очекују се веће падавине, локално и град и јак или олујни ветар. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Пљускови и грмљавине местимично ће бити интензивнији, уз количину кише већу од 40 мм за 24 сата. Најнижа температура од 15 до 22 степена, а највиша од 27 до 34 степена.

У Зајечару променљиво облачно, у поподневним сатима местимично са кишом. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Минимална температура 19, максимална дневна око 33 степена. Сутра променљиво облачно, са кишом. Најнижа температура 18, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код хронично оболелелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Очекиване су метеоропатске реакције у виду несанице и болова у мишићима.

Учесницима у саобраћају се препоручује концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују променљиви временски услови и умерен интезитет саобраћаја. Пљускови, а у појединим крајевима и временске непогоде, осим мокрих коловоза могу створити опасност од наноса земље на путу, а и одрони су у оваквим условима чести, зато се саветује опрезнија вожња на већем одстојању.

Због грађевинске сезоне, препоручује се опрезност за време вожње и више стрпљења уколико на некој деоници дође до успорене вожње или се створи колона због радова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима задржавања:

  • на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 90 минута, а за путничка моторна возила задржавање је 180 минута;
  • на граничном прелазу Градина, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 60 минута;
  • на граничном прелазу Прешево, на улазу/излазу, задржавање за путничка моторна возила је 45 минута;
  • на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 240 минута;
  • на граничном прелазу Котроман, на улазу/излазу, задржавање за сва моторна возила је 45 минута;
  • на граничном прелазу Гостун, на улазу, задржавање за сва моторна возила је 20 минута, а на излазу 30 минута;
  • на граничном прелазу Шпиљани, на излазу, задржавање за сва моторна возила је 30 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб