Млади из Бора биће део такмичења „Србија у ритму Европе”

Млади из Бора биће део такмичења „Србија у ритму Европе”

У Градској управи Бор потписан је уговор између локалне самоуправе и представника музичког фестивала „Србија у ритму Европе”.

Уговор су потписали градоначелник Бора Александар Миликић и директор програма „Ритам Европе” Игор Карадаревић.

Млади из Бора биће део такмичења „Србија у ритму Европе”

На овај начин биће омогућено младима из Бора да учествују у новој сезони такмичења „Ритам Европе” октобра месеца, које има за циљ подстицање, развијање и препознавање младих талената у Србији.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Град Бор поред тога што је постао познат по многим инфраструктурним уређењима, град Бор је град напретка и убрзаног развоја, Бор управо представља и Боранка ТејаДора на Евровизији, а верујем да ће и наша деца која су врло креативна, паметна и вредна наћи прилику и показати се на прави начин на овом такмичењу. Град Бор брине о младима и позивам све младе да се пријаве и не сумњам да ће у будућности бити још неки представник Евровизије из Бора”, истакао је први човек града Бора Александар Миликић.

Млади из Бора биће део такмичења „Србија у ритму Европе”

У наредних 15 дана аудиција ће бити одржана у Бору како би се одабрала талентована деца.

Игор Карадаревић – директор програма „Ритам Европе”

„Велико ми је задовољство што сам у Бору и што сам са градоначелником Миликићем потписао уговор о прикључењу деце и младих из овог града највећем музичком такмичењу. На Првој српској телевизије имаћемо прилику да видимо децу из Бора у октобру, која ће се такмичити са евровизијским хитовима оних земаља које им буду додељене од стране организатора. Начин такмичења је осмишљен тако што ће њих шест изаћи на сцену где ће се надметати са додељеном песмом. Право учешћа имају деца узраста од 14 до 21 године. Не сумњам да ће једног дана и представници града Бора победити и да ћемо дочекати децу из региона баш овде у Бору”, поручио је Игор Карадаревић, директор програма „Ритам Европе”.

Млади из Бора биће део такмичења „Србија у ритму Европе”

Таленти из Бора припремаће се са осталим учесницима „Ритма Европе” за финално такмичење на камповима који ће бити одржани у Кикинди. Победник такмичења оствариће путовање у земљу европе коју су представљали, а уједно ће бити и домаћини наредног такмичења „Ритам Европе”.

Музичко такмичење „Србија у ритму Европе” емитоваће се на Првој српској телевизији, а сам програм биће емитован у 10 земаља Европе и у региону.