Тимочка КрајинаЗајечарУ Полицијској управи Зајечар одржан састанак поводом предстојећих матурских прослава ученика

У Полицијској управи Зајечар одржан састанак поводом предстојећих матурских прослава ученика

Поводом завршетка школске 2023/24. године и одржавања матурских прослава за ученике основних и средњих школа, данас је одржан састанак руководства Полицијске управе у Зајечару са представницима локалне самоуправе, школске управе, судова, тужилаштва, Здравственог центра и Центра за социјални рад, на тему превентивних активности и унапређењу безбедности ученика у дане завршетка школовања и матурских прослава.

На састанку су од стране представника Полицијске управе у Зајечару представљени резултати активности „Матура“ из претходних година, који су на основу релевантних показатеља, на задовољавајућем нивоу, као и безбедносне претње којима могу бити угрожени ученици приликом завршетка школске године.

Такође, поред предузетих мера, у наредном периоду, планиране су заједничке информативно – едукативне активности намењене матурантима основних и средњих школа, а у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, као и упознавање са садржајем Националне платформе за превенцију насиља које укључује децу „Чувам те“.

На крају, заједнички задатак свих субјеката је предузимање мера из своје надлежности, а у циљу остваривања повољног стања безбедности, како ученика, тако и свих грађана, додаје се у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб