Вести„Много шарена књига” за малу и велику децу у Кладову

„Много шарена књига” за малу и велику децу у Кладову

Мирко Марковић — Промоција књиге „Много шарена књига” у Кладову

Библиотека „Центар за културу” Кладово најмлађим корисницима пред почетак зимског распуста у четвртак, 23. јануара, приређује дружење са дечијим писцем Мирком Марковићем, теоретичарем књижевности. Мирко Марковић је дугогодишњи библиотекар Библиотеке града Београда, приповедач, аутор више књига за децу.

Овом приликом Марковић ће промовисати своју најновију књигу „Много шарена књига”.

Својом „Много шареном књигом”, за малу и велику децу, Мирко С. Марковић нас уводи у властити разиграни и размаштани свет. При том читаоца искусно води стазом коју су утабале три генерације: од свог деде Радивоја Репића, учитеља, преко прича из београдског предграђа (детињство ) до искуствених анегдота током одгајања два сина. У исто време то је и својеврсни интелектуални смехоплов у коме Мирко С. Марковић спретно жонглира путем различитих књижевних жанрова: од приповетке, кратке шаљиве приче, афоризма, до драмске манијатуре препуне вербалних игрица којима нас је учио Душко Радовић. Ту су и стрип, скривалице, плетенице и духовити ребуси уз интервенцију и подршку Љубомира Милојевића Љупца и Тоше Борковића.

Дружење почиње од 10 и 11 часова за све ученике трећег и четвртог разреда Основне школе „Вук Караџић” у Кладову.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб