Vesti„Mnogo šarena knjiga” za malu i veliku decu u Kladovu

„Mnogo šarena knjiga” za malu i veliku decu u Kladovu

Mirko Marković — Promocija knjige „Mnogo šarena knjiga” u Kladovu

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo najmlađim korisnicima pred početak zimskog raspusta u četvrtak, 23. januara, priređuje druženje sa dečijim piscem Mirkom Markovićem, teoretičarem književnosti. Mirko Marković je dugogodišnji bibliotekar Biblioteke grada Beograda, pripovedač, autor više knjiga za decu.

Ovom prilikom Marković će promovisati svoju najnoviju knjigu „Mnogo šarena knjiga”.

Svojom „Mnogo šarenom knjigom”, za malu i veliku decu, Mirko S. Marković nas uvodi u vlastiti razigrani i razmaštani svet. Pri tom čitaoca iskusno vodi stazom koju su utabale tri generacije: od svog dede Radivoja Repića, učitelja, preko priča iz beogradskog predgrađa (detinjstvo ) do iskustvenih anegdota tokom odgajanja dva sina. U isto vreme to je i svojevrsni intelektualni smehoplov u kome Mirko S. Marković spretno žonglira putem različitih književnih žanrova: od pripovetke, kratke šaljive priče, aforizma, do dramske manijature prepune verbalnih igrica kojima nas je učio Duško Radović. Tu su i strip, skrivalice, pletenice i duhoviti rebusi uz intervenciju i podršku Ljubomira Milojevića Ljupca i Toše Borkovića.

Druženje počinje od 10 i 11 časova za sve učenike trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Kladovu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub