VestiNa 3. Festivalu malih pozorišnih formi šaljiva priča o Vlajni čistačici

Na 3. Festivalu malih pozorišnih formi šaljiva priča o Vlajni čistačici

3. Festival malih pozorišnih formi: Predstava „Vla-vla-vlajland Cabaret”

Festival malih pozorišnih formi, treći po redu, nastavljen je danas monodramom „Vla-vla-vlajland Cabaret” autora i reditelja Ivana Lea Lema, koja je nastavak hit koprodukcije zagrebačkih pozorišta „Kerempuh” i „Moruzgva” „Kabare preko veze”. Ecija Ojdanić tumači lik Vlajne čistačice koja se na posebno smešan način bori za svoju egzistenciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publike koja je odlično prihvatila predstavu i nagradila je dugotrajnim aplauzom.

Ecija Ojdanić kaže da je važno, uprkos nedaćama koje su zadesile ceo svet, da se festivali i predstave i dalje održavaju.

„Pozorišta su zapravo najmanje rizična mesta za širenje korone, jer su sedišta obeležena i razmak izračunat. U ovoj priči o pravoj Vlajni mi smo jednu ozbiljnu temu ispričali na šaljiv način, ali smo poslali poruku da su najvažniji ljudski kvaliteti. Drago mi je da je zaječarska publika lepo reagovala na predstavu, da je sve poruke lepo prihvatila i shvatila. Meni je uvek lepo doći u Zaječar, pogotovo zato da vidim kako drugi narodi reaguju na naše priče, jer ipak smo mi slični narodi, živeli smo u istoj zemlji i lepo mi je da vidim kako se u Srbiji reaguje na predstave koje mi radimo u Hrvatskoj.”

Vlajnu čistačicu, narodnu feminiskinju i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina je odvela, kao i mnoge građane iz regiona, u Nemačku.

Ova epizoda njenih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki kabare i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svetom i kakve veze s tim ima naša Vlajna.

Ovaj kabare je i svojevrsni omaž glumačkoj divi stand-up forme Neli Eržišnik. Festival malih pozorišnih formi nastavlja se sutra, kada će u Centru za kulturu u Kotlujevcu biti izvedena odlična monodrama „Život je loto” u izvođenju Monike Romić. Početak je u 18:00 sati. Cena karte je 200 dinara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub